Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

"Jos rima lojuu maassa, Hesarin toimittaja kaivaa tunnelin sen ali" – Jussi Halla-aho asettui Wille Rydmanin tueksi

Entinen perussuomalaisten puheenjohtaja ja nykyinen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) julkaisi maanantaina Facebook-sivuillaan kirjoituksen, jossa hän käsittelee kansanedustaja Wille Rydmaniin (kok.) liittyviä väitteitä häiritsevästä käytöksestä.

Halla-aho asettuu kirjoituksessaan Rydmanin tueksi ja toisaalta vahvasti Helsingin Sanomia vastaan. Hän huomauttaa, että on valmis korjaamaan näkemyksiään, mikäli aihetta ilmenee.

– Esitetään erittäin leimaava syytös tai vihjaus. Suuri yleisö kiihottuu teosta, jonka väitetään tapahtuneen. Sillä, onko syytökseen kohteena oleva henkilö todellisuudessa syyllistynyt tekoon, ei tunnu olevan mitään merkitystä.

Etelä-Suomen Media kertoi aiemmin, että yhdeksän naista on kertonut Wille Rydmanin käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomasti.

Helsinki on kokoomuksen dilemma: vahva kannatusalue ja pahin kompastuskivi

"Miehiltä hyväksyttiin mitä tahansa käytöstä" – HS: Entiset kokoomusnuoret kertovat vakavista ongelmista nuorisojärjestössä

Wille Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmästä – eduskuntaryhmä kokoontuu kello 15

Kertomuksissa on paljon samankaltaisia piirteitä. Rydmania ei syytetä eikä epäillä rikoksesta.

– Mitä tämä opetti minulle? Sen, että MIKÄÄN ei ole Hesarin toimittajille pyhää. MIKÄÄN rima ei ole liian matalalla. Jos rima lojuu maassa, Hesarin toimittaja kaivaa tunnelin sen ali, Halla-aho kirjoittaa.

Vuonna 2018 Wille Rydman ei halunnut häirintäyhdyshenkilöä Helsinkiin – nyt hänen oma puolueensa aikoo ottaa ne käyttöön

Puolueen viestinnässä on toistunut useasti niin Helsingin Sanomia kuin Yleisradiotakin koskeva voimakas kritiikki.

Kirjoituksesta käy ilmi, että Helsingin Sanomilla on Halla-ahon mukaan ollut viisi vuotta sitten häneen liittyvä juttuprojekti, joka ei kuitenkaan toteutunut. Halla-ahon mukaan lehden toimittaja "yritti johdattelevalla ja päällekäyvällä tyylillä saada vahvistusta" Halla-ahoa koskevaan ja "äärimmäisen leimaavaan" väitteeseen. Halla-ahon mukaan Helsingin Sanomien toimittaja yritti asiassa mustamaalata hänen perheensä lapsia.

– Valitettavasti en voi avata yksityiskohtia yhtään tämän enempää paljastamatta asioita, joita en voi paljastaa.

Uutista täsmennetty kello 9.34: Lisätty maininta siitä, että Helsingin Sanomien vuonna 2017 suunnittelema juttu olisi saattanut Halla-ahon lapset kyseenalaiseen valoon.