Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Värikkäitä elämyksiä Tärinässä – Mukana myös peruukkipäisiä kissoja

Kolme Riihimäen Kuvataiteilijoiden taiteilijaa on järjestänyt Tricolor-yhteisnäyttelyn Galleria Tärinän tiloissa.

– Olemme samanhenkisiä taiteilijoita. Meitä kaikkia yhdistää vahva värien käyttö, taiteilija Noora Verho kertoo.

Yhteisnäyttely tuo näytille myös monipuolisemman ja laajemman kattauksen taidetta. Mukana on kaiken kaikkiaan noin kahdeksankymmentä teosta.

– On katsojille kiva, että nähtävillä on erilaisia teoksia. Riittää katsottavaa, taiteilijat Anne Ahonen ja Tarja Nyman sanovat.

Anne Ahosen teokset ovat syntyneet sekatekniikalla. Niistä voi löytää naivistista ja surrealistista henkeä.

– Teen mielelläni realistista esittävää taidetta. Naivismissa ja surrealismissa kivaa on, että ne mahdollistavat mielikuvituksen käytön. Voi liittää toisiinsa yllätyksellisiä elementtejä, kuten eläimiä ja kukkia.

Etenkin peruukkipäiset kissahahmot ovat suosittuja.

Ahosen pelikorttien tyyliin tehdyt kääntötaulut ovat saaneet inspiraationsa Liisa Ihmemaasta. Liisa Ihmemaa on innostanut häntä tekemään taidetta ennenkin.

– Tein aikoinaan muun muassa ympäristötaideteoksen Liisa Ihmemaan hahmoista Loviisaan. Nykyisin teos on puutarhassani.

Noora Verhon akryyli- ja öljyvärimaalauksien aiheet vaihtelevat melankolisista ihmishahmoista pilke silmäkulmassa tehtyihin eläinhahmoihin. Etenkin Verhon peruukkipäiset kissahahmot ovat suosittuja.

– Veikeät hahmot puhuttelevat.

Verhon mukaan hänen taiteensa kumpuaa hänen tunnetiloistaan. Maalaaminen on keino ilmaista itseä: pettymyksiä, turhautumisia, iloa, ylpeyttä. Mikään tunne ei ole poissuljettu. Värit säväyttävät. Verho kertoo pohtivansa paljon väriyhdistelmiä.

– Tykkään vastakkainasettelusta. Välillä on kiva valita väri, joka on täysin vastakkainen taulun liittyvän tunteen kanssa.

Tarja Nyman löysi oman abstraktin tyylinsä maalata nelisen vuotta sitten.

– Olen ammatiltani graafinen suunnittelija, joten graafinen maalaustyyli kumpuaa varmaan siitä.

Nymanin teoksissa on erilaisia kuvioita ja pieniä meduusamaisia hahmoja, ja hän suosii teoksissaan iloisia värejä.

– Saan teoksista paljon iloa. Toivottavasti myös katsojat löytävät tämän ilon.

Nyman tekee luonnoksen tietokoneen piirustusohjelmalla, jonka jälkeen hän maalaa sen suureksi akryylimaalaukseksi.

– Teen taidetta hyvin pitkäjänteisesti, eivätkä maalaukseni synny hetkessä. Pohdin pitkään sommittelua, jotta teoksen kaikki elementit ovat tasapainossa.

Tricolor-taidenäyttely on nähtävillä Galleria Tärinässä Riihimäen Matkakeskuksessa kesäkuun loppuun saakka. Sunnuntaina 10.7. Galleria Tärinässä järjestetään kaikille avoin maalaustyöpaja. Kesällä on myös kaikille avoimia kesäkursseja: luovan maalauksen perustekniikkakurssi, kasvivärjäyskurssi ja sekatekniikkakurssi. Lisää tietoa tapahtumista ja toiminnasta löytyy Riihimäen Kuvataiteilijoiden nettisivuilta www.rikuta.fi ja Facebookista/Galleria Tärinä.