"Korona ja sota kävivät ylivoimaiseksi, dippasin aika syvällä. En ole ikinä voinut niin huonosti kuin tänä keväänä, avautuu toukokuussa debyyttialbuminsa julkaissut hyvinkääläismuusikko Awa

Hyvinkääläismuusikko Awa eli Amanda Mäläskä julkaisi toukokuussa debyyttialbuminsa.

Kymmenen kappaletta sisältävä Satamieli on melodinen ja tunnelmallinen matka tunteiden vuoristorataan. Albumin kaikki laulut ovat syntyneet hänen omista kokemuksistaan ja pohdinnoistaan elämästä. Ne käsittelevät muun muassa vanhemmuutta, rakkautta, addiktiota, autismin kirjoa.

– Musiikki on itselleni voimavara: keino käsitellä tunteita ja sanoittaa ajatuksia. Yritän omalla musiikillani myös voimaannuttaa ja tarjota kuulijoille vertaistukea ja tarttumapintaa elämän vaikeuksissa, Awa kertoo.

Vaikka sanoitukset ovat tärkeitä, on sitä myös itse musiikki. Awan mukaan hänen kappaleensa ammentavat ambient-musiikista.

– Haluan, että kappaleiden tunnelma välittyy musiikista, vaikka sanoja ei olisikaan.

Tunnelmallisten ambient-soundien lisäksi musiikkia on väritetty iskelmällisillä popmelodioilla ja rokahtavalla bändimeiningillä. Musiikissa kuuluu Awan bändijuuret. Ennen debyyttialbumiaan Awa on julkaissut EP:n sekä useita sinkkuja.

– Tiedän, että nykyään moni keskittyy sinkkujulkaisuihin, mutta itselläni on ollut koko ajan mielessä suurempi, taiteellisesti yhtenäinen kokonaisuus. Halusin myös taistella musiikin nykyistä kertakäyttöisyyttä vastaan.

Kaikkiaan kolme vuotta kestänyt levyprojekti oli pitkä ja haastava ja uhkasi jo melkein kaatua.

– Ensin korona ja sitten Ukrainan sota kävivät ylivoimaiseksi ja dippasin aika syvällä. En ole ikinä voinut niin huonosti kuin tänä keväänä. Tuli tunne, että kaikki mitä teen, on merkityksetöntä.

Apua tuli, kun Awan fanit lähtivät tukemaan häntä. Hän sai paljon viestejä, jossa häntä kannustettiin jatkamaan.

– Silloin kun ajat ovat vaikeat, auttaa taide, musiikki ja kulttuuri jaksamaan. Ymmärsin, että sillä mitä teen, on merkitystä.

Awan mukaan välillä on hyvä käydä pohjalla. Se auttaa ymmärtämään ja arvostamaan elämää ja asioita, jotka ovat hyvin.

– On monia syitä kiitollisuuteen.

Awa esiintyy Hyvinkäällä 1.7. Kulttuuriterassilla Hyvinkään kirjastoaukiolla sekä 30.7. kahvila Arkikullassa. Kesälle on useita muitakin keikkoja, kuten 14.7. Linna Barissa Suomenlinnassa, 20.8., Järvenpään kirjastossa ja 10.9. Vapaakaupungin olohuoneessa Helsingissä.

– Vielä ollaan monin paikoin varovaisia bändien buukkaamisen suhteen. Aloin sitten tekemään soolokeikkoja. Menen ja soitan matalalla kynnyksellä. Odotan tulevia keikkoja kovasti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut