Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Vaihdevuodet ovat paljon muutakin kuin kuumia aaltoja – elämäntapoihin kannattaa kiinnittää huomiota viimeistään keski-iässä

Hyvinvointi: Vaihdevuodet kiihdyttävät kehon ikääntymistä. Rasvaa kertyy erityisesti vyötärölle ja lihasmassa pienenee. Apulaisprofessori Eija Laakkonen puhuukin lähtölaukauksesta ikääntymiseen.

Hän huomauttaa, että elämäntapoihin kannattaa kiinnittää huomiota viimeistään keski-iässä.

Talous: Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi on huolissaan paisuvasta julkisesta velasta. – Jos suuntaa ei muuteta harkitusti, on edessä äkillisiä, kovia leikkauksia ja veronkorotuksia. Vuoden päästä on ankeat ajat Säätytalolla, hän sanoo.

Kulttuuri: Mäntän XXVI kuvataideviikot tuo valokiilaan kuvataiteen kärkinimien ohella muiden muassa säveltäjiä, muusikoita, runoilijoita, dramaturgeja, valosuunnittelijoita ja elokuvaohjaajia.

Hyvinvointi: Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä eli PCOS on yleistynyt entisestään viimeisen kymmenen vuoden aikana. Merkittävä osa raskautta toivovista PCOS-naisista joutuu turvautumaan lapsettomuushoitoihin.

Matka: Kulttuuria on matkoilla vaikea välttää, ellei sitten kulje laput silmillä, sanoo projektiasiantuntija Susanna Kyllönen, joka tekee töitä Museokortin parissa. Moni etsii kulttuuria tietoisesti, osa pääsee siitä osalliseksi puolivahingossa.

Visit Finland Akatemian kulttuurimatkailuvalmentaja Maija Sydänmaanlakka antaa viisi vinkkiä kesän kotimaanreissuja varten.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!