Rockfestissa luvassa yli 30 bändin kattaus – Odotetuimpia lienevät legendaariset Iron Maiden, Scorpions, Nightwish ja Megadeath

Hyvinkään lentokentällä on riittänyt viime päivinä touhua, kun paikkaa on laitettu valmiiksi vastaanottamaan reilut 30 bändiä.

– Jo valtavan alueen aitaaminen on iso työ. Päälavan rakentaminen aloitettiin viime viikon tiistaina. Kaikkiaan alueelle tulee kolme esiintymislavaa, promoottori Janne Tamminen Nelonen Media Livestä kertoo.

Tamminen kuvailee festivaalin tarjontaa monipuoliseksi kattaukseksi kansainvälistä rockmusiikkia ja metallia.

– Rockfest mielletään metallifestivaaliksi, mutta sitä se ei ole. Suomessa on lukuisia metallimusiikin festivaaleja. Me haluamme tarjota muutakin kuin vain heavyä.

2. - 4.6. järjestettävässä Rockfestissä nähdään tänä vuonna 16 kotimaista ja 19 ulkomaista bändiä, joista odotetuimpia ovat varmasti legendaariset Iron Maiden, Scorpions, Nightwish ja Megadeath. Tamminen kertoo itse odottavansa erityisesti Iron Maidenia.

Me haluamme tarjota muutakin kuin vain heavyä.

Janne Tamminen

– Olen nähnyt bändin aika monta kertaa, mutta joka kerta vanhojen suosikkibiisien kuuleminen saa aikaan säväreitä.

Nuorempi yleisö odottanee erityisesti torstaina esiintyvää Bring Me The Horizonia. Festivaalille on haluttu saada klassikkojen lisäksi myös uudempia bändejä.

– Nykyään on loistavia bändejä, ja kun pitää mielensä avoimena, saa hienoja fiiliksiä.

Hyvän musiikin lisäksi Rockfestin festarialueelta löytyy syötävää, juotavaa ja muutakin aktiviteettia, kuten surmanajonäytöksiä, bingoa, sirkustemppuja. Saunaankin pääsee. Yöpyjille löytyvät paikat niin teltoille kuin asuntovaunuille. Iso alue mahdollistaa myös sen, että paikalla on suuri parkkialue. Festivaalialueelle kulkee lisäksi bussi. Kävellenkin matka keskustasta taittuu.

– Matkan varrella on anniskelu- ja ruokakojuja, joten se voi olla ihan hauska siirtymä, Tamminen sanoo.

Koronan jälkivaikutuksia on ollut, että tapahtumien pääsylippujen hankinta jätetään viime tinkaan. Viimeisen parin viikon aikana Rockfestin lippukauppa on lähtenyt kuitenkin hyvin käyntiin.

– Kolmen päivän liput alkavat olla jo vähissä. Päivälippuja sen sijaan vielä riittää.

Tamminen on iloinen, että pitkän koronatauon jälkeen päästään jälleen tositoimiin. Nelonen Media Livellä on kesän aikana 13 festivaalia, joista Rockfest on ehdottomasti suurin. Kaikkiaan tapahtumaan odotetaan kolmen päivän aikana peräti 60 000 kävijää.

Rockfestiin liittyen Hyvinkäällä on oheisohjelmaa Kirjastoaukiolla ja kauppatorilla koko viikonlopun. Perjantaina 3.6. klo 17 alkaen järjestetään toriterassilla Puistoblues TORILLE! -tapahtuma yhteistyössä Järvenpään Puistobluesin kanssa. Lauantaina 4.6. klo 15 alkaen on RRNights TORILLE! -tapahtuma yhteistyössä Rock’n’Roll Nights ry:n kanssa.

Sunnuntaina 5.6. klo 12 alkaen napataan kainaloon lempparipehmolelu ja lähdetään rokkaamaan lasten suosikkimusiikin tahdissa. Sateen sattuessa tapahtuma siirretään kauppakeskus Willaan.

60 000

Kävijää odotetaan Hyvinkäälle

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut