Rockfest-lavalla nähdään megabändien ohella myös paikallista väriä riihimäkeläisen Silver Bulletin muodossa – "Keikka on bändin näkyvyydenkin kannalta erittäin tärkeä"

Riihimäkeläinen Silver Bullet odottaa Rockfest-keikkaansa innolla ja suurin odotuksin.

Hyvinkäällä 2.–4. kesäkuuta järjestettävä Rockfest marssittaa lavalle liudan megayhtyeitä Iron Maidenista Scorpionsiin ja Nightwishistä Biffy Clyroon.

Isojen nimien seassa artistikattauksessa komeilee kuitenkin myös paikallista väriä, sillä perjantaina festivaalin Black Stagelle nousee riihimäkeläinen, sinfonista heavy metalia soittava Silver Bullet.

Yhtyeen perustajajäseniin kuuluvan Hannes Horman mukaan yhtye odottaa keikkaa innoissaan.

– Onhan se mahtava juttu, että pääsimme mukaan. Festarikeikkoja olemme yrittäneet saada koko ajan enemmän ja enemmän, mutta koronan myötä se on ollut vähän hankalaa. Kun tapahtumat ovat parin vuoden ajan siirtyneet, ovat esiintyjälistat olleet jo tavallaan valmiina, Horma kommentoi.

Rockin megatapahtumaan Silver Bullet päätyi mukaan hyvien kontaktien kautta, Horma kertoo.

Tärkeänä palasena yhtälössä toimi Nelonen Median ja Rockfestin promoottorina työskentelevä riihimäkeläinen Janne Tamminen.

– Janne otti minuun yhteyttä ja totesi, että olisi keikkaa tarjolla Rockfesteillä. Totesin takaisin, että kuulostaa erittäin hyvältä, Horma muistelee.

Keikka on näkyvyyden kannalta tärkeä.

Hannes Horma

Silver Bulletin musiikissa on kuultavissa vaikutteita isoilta heavy-musiikin pioneereilta, kuten tanskalaiselta King Diamondilta sekä englantilaiselta Judas Priestiltä.

Tänä vuonna Rockfest-lavalle nousevista yhtyeistä omat vaikutteensa ovat Horman mukaan antaneet kuitenkin myös Megadeth, Scorpions ja tietysti Iron Maiden.

– Aina kun puhutaan melodisesta heavy metallista, niin onhan siellä Iron Maiden jollain tavalla taustalla mukana. Kyllä meilläkin kitaroissa, lauluissa ja melodioissa se on kuultavissa.

Horman mukaan laaja vaikutteiden kirjo pyritään myös kanavoida Silver Bulletin omaan musiikkiin. Tietyssä ja tiukassa "genrekarsinassa" ei haluta pysyä.

– Meitä on yritetty tiukasti asettaa power metal -karsinaan, mutta kyllä siellä musiikissa on kuultavissa hyvin paljon muutakin. Ja etenkin tulevalla levyllä skaala laajenee entisestään, Horma kertoo.

Tulevalla levyllä Horma viittaa yhtyeen kolmanteen, vielä nimeämättömään albumiin, joka on määrä julkaista vielä tämän vuoden aikana.

Hänen mukaansa levy on jo nauhoitettu, ja maistiaisia siltä on lupa odottaa myös Rockfest-keikalla.

Tulevalta keikalta ja isolle lavalle nousemiselta hän odottaa paljon.

– Isolla lavalla on aina mukava soittaa ja se kyllä sopiikin meidän musiikillemme, joka on aika isoa ja mahtipontista, Horma sanoo.

– Ja totta kai tällainen festivaalikeikka on bändin näkyvyydenkin kannalta erittäin tärkeä, hän huomauttaa.

Silver Bullet nousee Rockfestin telttalavalle, eli Black Stagelle, perjantain toisena yhtyeenä. Horman mukaan esiintymisajankohta sopii energistä musiikkia soittavalle yhtyeelle "ihan hyvin".

– Hyvä, ettei ihan ensimmäisenä tarvitse esiintyä ja että esiinnymme teltassa, jolloin valotkin saadaan mukaan esitykseen. Olisihan se tietysti mukavampaa soittaa vielä myöhemmin, mutta tottakai on ihan ymmärrettävää, että illat on varattu isommille yhtyeille, Horma toteaa.

– Toivottavasti muutaman vuoden päästä ollaan sitten soittamassa noilla myöhäisemmillä paikoilla.

Fakta

Silver Bullet

Riihimäellä vuonna 2008 alun perin nimellä Dirge Eternal perustettu sinfoninen heavy metal -yhtye.

Vaihtoi nimen nykyiseen ennen debyyttialbuminsa julkaisua vuonna 2016.

Nykyisessä kokoonpanossa soittavat Patrik Albrecht (rummut), Henri Asikainen (kitara), Ossi Elonen (basso), Hannes Horma (kitara, koskettimet, laulu) sekä Bruno Proveschi (laulu).

Julkaissut tähän mennessä kaksi albumia: Screamworks (2016) sekä Mooncult (2019).

Kolmannen albumin on määrä ilmestyä tänä vuonna.

Esiintyy Hyvinkään Rockfest-festivaalilla perjantaina 3.6. kello 16.35.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut