Lue lisää näköislehdestä: Hymytyttö ja -poika saivat rinnalleen hymyhenkilön

Uutiset: Venäjän hyökkäyssota vaikutti Suomen puolustusvoimien reserviin kahdella tavalla: osa erosi, osan taistelutahto nousi. Waltteri Kivelä kuuluu niihin reserviläisiin, jotka ovat jättäneet sodanaikaisen tehtävänsä.

Oma raha: Maija-Liisa Suomala, 59, vietti 20 vuotta kotiäitinä. 12 lapsen perheessä rahan säästämisestä tuli tuttua ja Suomala on kokenut myös sen, miltä tuntuu kun kotitalo on pakko myydä velkojen kattamiseksi.

Lemmikit: Koiran omistajan on oltava tarkkana, sillä kadunvarresta voi päätyä lemmikin sisuksiin paljon sellaista, mikä ei sinne kuulu.

Ajassa: Pyörämekaanikko Jani Kainulainen saa keväisin huoltaa niin tavallisia fillareita kuin sähköpyöriäkin. Sähköpyörästä haaveilevalle hän vinkkaa, että menopeliä ei kannata katsella markettien valikoimasta.

Työelämä: Entinen hoitaja Kari Häkkinen kannustaa nuoria hoitajan työstä kiinnostuneita alalle, mutta kehottaa heitä rohkeuteen ja avun pyytämiseen vanhemmilta kollegoilta.

– Työolosuhteiden ja palkkauksen on pakko muuttua paremmaksi, muuten meitä suomalaisia ei hoida kohta kukaan. Kauhukuvia ei kannata kavahtaa. Hoitoalalla on paljon yksiköitä, joissa on hyvä tehdä töitä.

Ajassa: Koululaisille jaettavia hymypatsaita tilataan edelleen vuosittain noin 6 500 kappaletta. Nyt myös sukupuolivähemmistöt on huomioitu, kun hymytyttö ja -poika saivat rinnalleen hymyhenkilön.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut