Hiki virtaa taas kesällä Hyvinkään ulkokuntosaleilla – uusin treenipaikka aukeaa kohta Hakalassa lähelle koirapuistoa

Vihreät kuntoilulaitteet ilmestyivät viime kesänä Hyvinkäällä Kankurin liikuntapuistoon, skeittiparkin kulmalle. Tänä kesänä uusi treenipaikka löytyy Hakalanmäestä, koirapuiston nurkilta.

– Kankuriin, terveysmetsäreitin lähtöpaikalle asennettiin viime kesänä ulkovoimailulaitteet ja myös Hyvinkäänkylän vanhaa kuntoilupistettä parannettiin viime vuonna, Hyvinkään liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila toteaa.

– Hakalanmäen laitteisto asennetaan touko–kesäkuussa ja siitä tulee vastaava ulkovoimailupiste kuin Kankurissa on eli painopakoilla varustettuja laitteita eri lihasryhmille tarkoitettuna.

Vakkila vakuuttaa laitteiden soveltuvan sellaisenaan eri käyttäjäryhmille.

– Hakalanmäessä pistettä voivat hyödyntää myös ohikulkevalla ulkoilureitillä liikkuvat.

Liikuntapäällikkö kertoo ulkovoimailupisteiden olleen hyvinkääläisten toivelistalla jonkin aikaa, joten toteutukset tulevat käyttäjien toivomuksesta.

Kaupunkilaisten toiveeseen vastasi myös Sveitsin portaitten yhteydessä oleva toiminnallinen kuntoilupiste, joka toteutettiin osallistavan budjetin rahalla kaksi vuotta sitten.

Tänä keväänä Hyvinkään osallistuvassa budjetoinnissa äänestysvaiheeseen ylsi peräti kolme ulkokuntosalia esittänyttä ehdotusta. Laitteita toivottiin niin kaupunkilaisten olohuoneeseen eli kirjastonaukiolle, Martin liikuntapuistoon kuin myös Parantolan puistoon.

Lisäksi Kankurin jo olemassa olevaan ulkokuntoilupaikkaan toivottiin osallistuvan budjetoinnin kautta koukistaja- ja ojentajalaitteita sekä lisäpainopakkoja jalkakyykkyyn, punnerrus- ja vinopunnerruspenkkeihin.

Osallistuvassa budjetoinnissa rahaa on käytettävissä 20 000 euroa. Tuolla summalla ei vielä saa Kankurin ja Hakalanmäen kaltaisia ulkokuntosaleja, sillä nuo molemmat liikuntapaikat ovat kustantaneet kaupungille noin 40 000 euroa.

Mistään täysin uudesta ilmiöstä ei ole kyse, sillä onhan Sveitsin ulkoilureitin varrella jo vuosia pystynyt vetämään leukoja ja nostelemaan tukkia. Uudet kuntoilupaikat ovat kuitenkin selvästi aiempia monipuolisempia.

– Osaa laitteista pystyy käyttämään myös pyörätuolilla, Katarina Norrena kaupungin liikuntapalveluista kertoo ja rohkaisee kaikkia ennakkoluulottomasti kokeilemaan kuntoilulaitteita.

– Laitteiden kyljessä on ohjeet ja pääsääntöisesti ne on suunniteltu niin, ettei niissä voi tehdä väärin eli itseään ei pysty rikkomaan, ellei nyt tipu leuanvetotangosta.

Norrenan näppituntuma on, että ulkokuntosalit ovat suosittuja ja kovasti käytettyjä.

– Melkein aina kun menee ohi, niin joku on kuntoilemassa. Hakalanmäkeen on suunniteltu myös kävijälaskurin asentamista, Norrena toteaa ja kertoo myös liikuntapalveluiden hyödyntävän ulkokuntosaleja omien ryhmiensä kanssa.

– Uuden paikan avautuessa pidämme myös parina iltana opastustuokion. Tällainen on siis luvassa myös Hakalanmäen ulkokuntoilupaikan valmistuttua, Norrena sanoo ja vinkkaa seuraamaan kaupungin liikuntapalveluiden verkko- ja Facebooksivuja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut