Kirjava autojoukko aloittaa perjantaina jälleen matkan kohti Rukaa – Gumball 500 järjestetään toistaiseksi viimeistä kertaa

Perjantaina 27. toukokuuta Hyvinkäältä käynnistyy jälleen jo perinteeksi muodostunut Gumball 500 -autoilutapahtuma, jonka ideana on ajaa Hyvinkäältä Rukalle tiettyä reittiä, erilaisia tehtäviä suorittaen. Hyvinkääläiskaveriporukan vuonna 2014 käynnistämässä tapahtumassa käytettävien autojen hinta saa sääntöjen mukaan olla maksimissaan 500 euroa.

Tapahtumaa alusta asti järjestämässä mukana olleen Marttiin Viikin mukaan tänä vuonna starttiluvan on saanut noin 200 autoa. Tavoitteena on sama kuin aina ennenkin: nauttia viikonlopun yli kestävästä tapahtumasta ja päästä turvallisesti perille.

– Tämän vuoden kilpailuun lähdetään iloisin mielin tietenkin. Onhan tämä ollut yksi perinnetapahtuma monena vuotena. Reitti on tänäkin vuonna erilainen, ja mennään sieltä missä ei olla ennen käyty. Vähän vaihtelua kuin ajaa suoraa tietä Rukalle, Viik kertoo.

Hänen mukaansa tapahtuman lähtöpiste kerrotaan osallistujille vasta torstai-iltana.

Gumball 500 järjestetään nyt kaikkiaan kahdeksatta kertaa. Viikin mukaan aiemmilta vuosilta on paljon hyviä muistoja, ja moni on saanut niiden ansiosta myös uusia ystäviä ympäri Suomen.

– Tapahtumat ovat olleet onnistuneita todellakin. Isolla porukalla ajamista rennolla meiningillä ja yhteistä aikaa viettäessä Rukalla, Viik toteaa.

Alun perin Gumball 500 syntyi hetken mielijohteesta, Viik kertoo. Ideana oli yksinkertaisesti lähteä road tripille ulkomailla järjestettävän, julkisuuden henkilöitäkin vetävän, Gumball 3000 -tapahtuman hengessä – mutta halvoilla autoilla.

– 500 euron hintaraja tuli mieleen, sillä meillä ei ole varmaan koskaan mahdollista osallistua Gumball 3000 -kisaan, jossa julkkikset ja ns. rikkaat ajavat kisaa Yhdysvalloissa, Viik sanoo.

Tällä kertaa Gumball 500 -tapahtuman ympärillä leijailee hieman normaalia enemmän haikeutta, sillä kyse on näillä näkymin viimeisestä kerrasta.

Tai ainakin toistaiseksi, Viik tarkentaa.

– Ei tässä ihan hanskoja tiskiin laiteta. Pidetään vähän taukoa ja mietitään jos joskus vaikka lähettäisiin ajelemaan porukalla taas. Mutta nyt otetaan sitä lepoa mitä jokainen tapahtumajärjestäjä tarvitsee jossakin vaiheessa, hän sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut