Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Ratsiaa paennut kuljettaja hylkäsi moottoripyöränsä ja poliisi voitti juoksukisan Hyvinkäällä

Yllättävä ja laajamittainen poliisioperaatio eli ratsia toteutui kahdessa eri paikassa tiistaina Hyvinkäällä.

Puolenpäivän aikaan Paavolassa alkaneessa ratsiassa oli tavanomaisesta poikkeava tilanne, kun moottoripyörän kuljettaja ei totellut poliisin pysäytyskäskyä.

– Hän yritti välttää ratsiapaikan. Se oli aika lyhytkestoinen takaa-ajo, noin muutaman sadan metrin mittainen, kun tämä henkilö hylkäsi moottoripyöränsä, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennepoliisisektorin ylikonstaapeli Janne Välläri kertoo.

– Saimme kyseisen henkilön aika nopeasti kiinni siitä lähistöltä.

Poliisin oli juostava kohde kiinni. Moottoripyörän kuljettaja oli ollut liikkeellä ilman ajo-oikeutta, ylikonstaapeli Välläri vahvistaa.

Päivän aikana poliisi pysäytti yhteensä neljä kortitonta kuljettajaa, Välläri sanoo.

– Lisäksi otimme pois yhden tutkanpaljastimen. Liikennevirhemaksuja jouduimme antamaan lähinnä matkapuhelimen käytöstä, katsastamattomuuksista, epäkuntoisuuksista sekä kuorman varmistamiseen liittyvistä puutteista.

Hän yritti välttää ratsiapaikan.

Janne Välläri

Mukana ratsiassa olivat poliisiammattikorkeakoulun moottoripyöräkurssilla jatkokoulutuksessa olevat poliisit sekä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennepoliisisektorin poliisit.

– Moottoripyöräkurssi on alkanut syksyllä Räyskälässä. Opetussuunnitelmaan kuuluu neljä viikkoa syksyllä ja kolme viikkoa nyt keväällä, Välläri kertoo.

– Opetussuunnitelmaan kuuluu maantieharjoitus, joka toteutetaan yhdessä paikallispoliisin kanssa. Tänään (tiistaina) oli juuri sellainen päivä.

Päivään kuului moottoritieharjoitus, jossa mitattiin nopeuksia sekä esimerkiksi ajoneuvojen kuntovalvontaa.

Tarvittaessa moottoripyörillä ajaneet poliisit saattoivat kohteitaan pysäytyspaikalle.

– Tähän harjoitukseen kuuluu aika paljon ajoharjoittelua.

Moottoritiellä toteutunut harjoitus järjestettiin Kytäjän ja Sahanmäen liittymien välissä Hämeenlinnanväylällä, Välläri sanoo.

Toisessa ratsiassa keskityttiin pitkälti kuljettajien puhallutuksiin ja ajo-oikeuden tarkistuksiin.

Tässä yhteydessä poliisit saivat harjoitusta moottoripyörien kanssa toimimisesta kaupunkialueella, Paavolassa, kuten edellä oli jo mainittu.

Moottoripyöräkurssille osallistuvat poliisit ovat jo valmiita poliiseja, joilla on virat omissa yksiköissään eri puolilla Suomea.

– He ovat sitten tulleet jatkokoulutukseen Räyskälään, Välläri selventää.

Tiistaina Hyvinkäällä oli mukana 15 moottoripyöräkurssilla olevaa poliisia.

Ratsiat päättyivät sekä Paavolassa että Hämeenlinnanväylällä tiistai-iltana.