Hyvinkään Kinomassa on luvassa huippuleffa ja rockhenkistä musiikkiohjelmaa

Kahdesti peruttu Movie & Music Part kolmonen toteutuu vihdoin.

Hyvinkään elokuvateatteri Kinomassa järjestetään lauantaina 28.5. Movie & Music Part III, joka on kahtena vuotena jouduttu pandemian vuoksi perumaan.

– Elokuvana esitetään ehkä kaikkien aikojen legendaarisin Auto & Rock´n Roll- leffa American Graffiti, kertoo Kinoman omistaja Kari Härkönen.

Suomessa elokuva sai ensi-iltansa 1973 Svengijengi ´62 -nimisenä. George Lucasin ohjaamaa ja käsikirjoittamaa elokuvaa pidetään yhtenä lajityyppinsä parhaista. Se on valittu vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa.

– Olemme kaiken aikaa etsineet sopivaa elokuvaa, kertoo Härkösen kanssa tapahtumaa järjestävä JuhaNisseKärkkäinen RRNightista.

Parikymmentä vuotta toiminnassa ollut hyvinkääläinen yhdistys on järjestänyt tapahtumia paitsi kotikaupungissaan myös muualla Suomessa.

American Graffiti on legendaarinen autoleffa, joten uskon paikalle tulevan autoista kiinnostuneita.

Kari Härkönen

Idea elokuvaa ja musiikkia yhdistävästä tapahtumasta oli alkuaan Jokelassa asuvan Annu Havukaisen, joka sitten istutti RRNightin ja Kinoman yhteiseen pöytään.

Movie & Music -tapahtuma järjestettiin 2019 syksyllä ja maaliskuussa 2020, juuri ennen pandemian puhkeamista ja rajoituksia. Sen jälkeen uusia tapahtumia on suunniteltu monta kertaa ja jouduttu perumaan.

– Ensimmäisellä kerralla esitettiin Rumble ja toisella Hot Wheels. Nyt on ensi kertaa vuorossa ulkomainen elokuva, jonka esitysoikeudet maksavat tietysti enemmän. Toivomme runsaasti yleisöä, jotta kustannukset saadaan katettua, Härkönen sanoo.

Kärkkäisen mukaan monelle rockabilly-musiikin harrastajalle merkitsee samanhenkisten ihmisten tapaaminen varmasti yhtä paljon kuin esitettävä elokuvakin.

Tapahtumaan voi tulla aivan arkiasuisena, mutta yhtä hyvin 50-luvun henkeen sonnustautuneena. Elokuvateatterin aulassa on anniskeluoikeudet.

Ennen elokuvaa kello 18 alkaen Kinoman lavalla esiintyy dj:na Rock-A-Round Record Hop Riihimäeltä ja helsinkiläinen bändi Ellis & The Angry Teens, joka teki äskettäin paluun keikkatauolta 15 vuoden jälkeen. Se on saanut Suomessa ja useissa Euroopan maissa kulttimaineen; esiintymisiä riittää.

– Elokuva alkaa kello 20 ja kestää pari tuntia. Sen jälkeen on vielä tunnin verran ohjelmaa, baari on auki kello yhteen tai niin pitkään kuin porukkaa riittää, Härkönen lupaa.

Lippuja tapahtumaan voi ostaa ennakolta Kinomasta sekä tiskiltä aukioloaikoina että Kinoman kotisivuilta. Loput myydään ovelta kyseisenä iltana, jos niitä silloin on vielä jäljellä. Kinoman leffateatterissa paikkoja 225, mutta tapahtumaan voi tulla myös, vaikkei haluaisi katsoa elokuvaa.

– American Graffiti on legendaarinen autoleffa, joten uskon paikalle tulevan autoista kiinnostuneita, sanoo Kärkkäinen, jolle itselleen Rockabilly on elämäntapa, joka antaa sisäistä tyyneyttä, hyvää musiikkia ja hyviä ystäviä.

Movie & Music in Kinoma Part III lauantaina 28.5. klo 18.00 alkaen. Tapahtuma on maksullinen. K-18. Ahdenkallionkatu 3, Hyvinkää.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut