Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tavarakeräys Ukrainan pakolaisille jatkuu Riihimäen Matkakeskuksessa vielä perjantaina ja kerran ensi viikolla – suositun keräyspisteen tilasopimus on kohta katkolla

Ukrainalaisille tärkeäksi tullut Riihimäen Matkakeskuksen keräyspiste ottaa tavaraa vastaan vielä kaksi kertaa.

Entisen Matkahuollon tilaan voi viedä lahjoituksia perjantaina 27.5. kello 13–15 ja torstaina 2.6. kello 12.30–14.30.

Sen jälkeen tilanne on avoin, kertoo Riihimäen seurakunnan diakoni Tiina Heiskanen.

– Hieno juttu, että olemme saaneet Riihimäen kaupungilta tilan maksutta käyttöömme. Sopimus on voimassa tällä hetkellä kesäkuun loppuun, eikä meillä ole vielä tietoa, saammeko sille jatkoa.

Tarve on kuitenkin polttava, Heiskanen sanoo.

Uusia sotapakolaisia tulee jatkuvasti, ja moni saapuu tyhjin käsin.

Riihimäellä vapaaehtoistoimintaa pyörittävät diakoniatyö ja Punaisen Ristin Riihimäen osasto.

Riihimäen ja Hyvinkään vastaanottokeskuksia johtava Jussi Toopakka antaa heille kiitosta.

– Meillä on omat tehtävämme. Vapaaehtoiset pystyvät täydentämään niitä ja myös paikkaamaan sellaisia asioita, mitkä meillä on päästy hoitamaan hitaammin.

Keräykseen otetaan nyt vain tiettyjä asioita.

Esimerkiksi hygieniatuotteista ja pesuaineista on huutava pula.

Tarvitaan myös koulupöytiä ja -tuoleja, harjoja rikkalapioineen, polkupyöriä, pumppuja ja irtolukkoja, työkaluja, käsityötarvikkeita, saksia, pyyhekumeja, penaaleja ja tusseja, laastareita, kuumemittareita ja kynsisaksia.

Listalla ovat myös verenpainemittarit, sateenvarjot, partahöylät, paristot, maadoitetut jatkojohdot, sähkövatkaimet, leivänpaahtimet, sauvasekoittimet, raastimet ja kaulimet.

Perheillä on pulaa silitysraudoista ja -laudoista, suihkuverhoista lenksuineen, 50x60 cm nukkumatyynyistä, 2-puolisesta teipistä ja helposti putsattavista matoista.

Leluja ei enää tarvita, paitsi pikkulegoja, alustoja ja hyppynaruja.

Tarpeeseen pyydetään pieniä lipastoja ja hyllyköitä, koulupöydän lamppuja, kahvin-, ja vedenkeittimiä, imureita, vetokärryjä ja ehjiä nykyajan matkalaukkuja, lompakoita, pienehköjä tv-tasoja, yö- ja muita pikkupöytiä, kissojen raapimispuita, pyykkitelineitä ja -koreja.

Keräyksen otetaan myös paistinpannuja ja isoja kattiloita, wc- ja talouspaperia, lasten 3-6 -koon vaippoja ja televisioita antennijohtoineen ja kaukosäätimineen.