Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuolleet | Tuomo Oksanen oli itsenäinen ja humaani ajattelija

Luokanopettaja ja runoilija Tuomo Oksanen kuoli sairauden uuvuttamana Kaukaksen kylässä 2.5.2022. Hän oli syntynyt 10.6.1961 Jämsänkoskella.

Tuomon isä oli maanviljelijä ja hevosten kasvattaja Usko Oksanen ja äiti maatilan emäntä ja vapaa-ajattelija Anna-Liisa Oksanen.

Läheisten, työn, runouden ja musiikin lisäksi Tuomolle tärkeitä asioita olivat ainakin kokemukset luonnossa. Erityisesti hän viihtyi pohjoisessa Norjassa.

Tuomon opintie kulki Jämsänkosken lukiosta Oriveden opiston ja Tampereen yliopiston kautta Snellman-korkeakoulun luokanopettajaopintoihin. Yliopistolla Tuomo opiskeli muun muassa luovaa kirjoittamista, jota hän mielellään myös opetti lukiolaisille. Lisäksi Tuomo julkaisi lukuisia runoteoksia, viimeisimpinä Kaukas-trilogian Mistä tiesit tänne tulla (2016), Toisia päiviä (2017) ja Jokipadontie (2018).

Tuomo aloitti opettajauransa Vantaan seudun steinerkoulussa elokuussa 1993. Hän ehti opettamaan useita luokkasarjoja steinerkoululle tyypilliseen tapaan ensimmäisestä kahdeksanteen luokkaan. Pedagogina Tuomo koki olevansa sydämeltään nimenomaan steinerkoulun luokanopettaja. Rudolf Steinerin ideaali opettajasta kasvatustaiteilijana toteutuikin Tuomossa hienolla tavalla.

Tuomo oli itsenäinen ja humaani ajattelija, luova ja taiteellisesti lahjakas esikuva niin lapsille kuin meille kollegoille.

Tapasin Tuomon ensimmäisen kerran syksyllä 1995. Nuorena opetusharjoittelijana pääsin mukaan tunneille Tuomon silloisessa kakkosluokassa. Ihailin miten Tuomo kykeni virittämään luokkaan kitaraa soittamalla lämpimän ja keskittyneen tunnelman. Tuomon oppilaat olivat aktiivisia ja taitavia.

Tuomolla on ollut merkittävä vaikutus kolmella vuosikymmenellä koulumme historiassa. Hän vaikutti suuresti myös koulumme henkeen. Tuomon seurassa viihtyivät niin aikuiset kuin lapset.

Tuomolle kiitollisena ja hänen vertaansa vailla olevaa huumoria ja lempeän karismaattista olemustaan muistellen,

Kirjoittaja on Vantaan seudun steinerkoulun rehtori, Tuomon kollega ja ystävä.

Muokattu 23.5.22 klo 9.50: vaihdettu kuva teknisesti laadukkaammaksi.