Jengi on Leevi and The Leavings -kasettinsa mökkimatkalla kuunnellut: Suurinta bändin fanitus on Hämeessä

Leevi and The Leavings Tribuutti sai alkunsa kymmenkunta vuotta sitten helsinkiläisen ravintolan Kaarle XII tribuutti-illoista.

– Soitimme housebändinä Kameleontti Klubin -nimellä kulkevissa tribuutti-illoissa eri teemoilla, muun muassa Beatlesia, Abbaa, Rolling Stonesia, Mika Ryhänen kertoo.

Alun perin ravintola ei innostunut ajatuksesta, että bändi soittaisi kotimaista musiikkia. Leevi and The Leavingsin musiikki veti kuitenkin ravintolan joka kerta täyteen.

– Jengi on mökkimatkalla Leevi and The Leavings -kasettinsa kuunnellut. Sanat osataan ulkoa, ja myös nuorempi sukupolvi on Gösta Sundqvistin musiikin löytänyt.

Suosion innoittamana kokoonpano lähti liikkeelle, ja nyt keikkaa tehdään Leevi and The Leavings Tribuuttina sadan keikan vuosivauhtia ympäri Suomen.

Eniten keikkaa on Helsinki-Tampere-Turku-Lahti-akselilla.

Toivotuimpia kappaleita ovat Pohjois-Karjala ja Teuvo, maanteiden kuningas.

– Kyllä ne kovimmat fanit jostain syystä Hämeestä löytyvät.

Ryhästä Leevi and The Leavingsin musiikissa viehättää kappaleiden vahvat tekstit sekä Gösta Sundqvistin persoona.

– Hänessä oli jotain mystistä. On vaikea sanoa, oliko hän musiikkinsa kanssa tosissaan vai ei. Siinä liikutaan niin huumorin ja tragedian välimaastossa.

Kiehtovaa ja poikkeuksellista on myös se, ettei Leevi and The Leavings keikkaillut ikinä.

– Alkuperäisissä versioissa on kymmeniä ääniraitoja. Äänimaailma on tupattu täyteen. Siitä huolimatta kappaleet toimivat hyvin livenä.

Toivotuimpia kappaleita ovat Pohjois-Karjala ja Teuvo, maanteiden kuningas.

– Ilman niitä ei voi poistua rakennuksesta. Ne on pakko soittaa ihan joka keikalla.

Leevi and The Leavingsin tuotanto on kuitenkin laaja, ja Ryhäsen mukaan jokaisella tuntuu olevan omat suosikkinsa. Hän kertoo itse pitävänsä erityisen paljon bändin kolmesta viimeisimmästä albumista ennen Sundqvistin kuolemaa.

– Siinä vaiheessa bändin suurin fanitus oli ohitse ja kappaleet ovat jääneet vähän unohduksiin. Näillä levyillä on kuitenkin bändin hienoimpia biisejä. Niitä on kiva esittää.

Ryhäsen mukaan Leevi and The Leavingsin musiikkiin ei yksinkertaisesti kyllästy. Valikoimaakin riittää muutaman sadan kappaleen verran. Ohjelmistoon otetaan koko ajan uutta.

– Vappuna esitimme 3-4 kappaletta, jota emme ole ennen esittäneet. Ennestään esittämättömiä otamme ohjelmistoomme myös, kun lähdemme marraskuussa Kanarialle, jossa esiinnymme paikallisille suomalaisille.

Leevi and The Leavings Tribuutti esiintyy ravintola Harlekiinissa (Kauppatori, Jussinkuja 1, Hyvinkää) perjantaina 20.5. Konsertti alkaa klo 20. Sitä ennen mahdollisuus ruokailuun. Tapas-pöytä aukeaa klo19. Lisää tietoa www.harlekiini.com.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut