Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäki esittelee tulevia kaavoitushankkeita Riksulassa – Tämän verran investointeihin on varattu tälle vuodelle

Riihimäki esittelee tulevia kaavoitushankkeitaan kohtaamispaikka Riksulassa tiistaina 24. toukokuuta, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Tulevien vuosien kaavoituksen suunnittelukohteista sekä katu- ja puistorakentamisen hankkeista ovat kertomassa kaavoituspäällikkö Niina Matkala ja suunnittelupäällikkö Maria Vasko.

Riihimäki on tulevina vuosina kaavoittamassa useita asuin- ja liikerakentamiseen soveltuvia kohteita keskustaan ja Asemanpuiston alueelle.

– Näistä merkittävin on Jokikylän asuinalue ja puisto, jonka asemakaavamuutos on jo käynnissä. Uutta pientaloasumista suunnitellaan sekä Herajoen keskustan että Kokon alueille. Lisäksi edistetään elinkeinoalueiden suunnittelua hyvien liikenneyhteyksien varrella, tiedotteessa todetaan.

Kunnallistekniikan investointeihin on tiedotteen mukaan varattu tälle vuodelle 6,2 miljoonaa euroa. Näistä merkittävimmät ovat keskustan ja Asemanpuiston kehittäminen, johon on varattu 1,4 miljoonaa, sekä katujen ja puistojen perusparantaminen, jonka varaus on 1,6 miljoonaa.

Asemakaavoituksen ja yleissuunnitelmien avulla on tiedotteen mukaan tarkoituksena täydentää olemassa olevaa kaupunkirakennetta.

– Keskustan ja asemanseudun kehittämisen investoinnit noudattavat Rakas Riksu 2035 -strategiaa, joista merkittävimpänä toteutuksessa on tänä vuonna Keskuskadun uudistamistyöt ja Itsenäisyydenpuiston uudistus.