Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämän päivän Tuhkimo ei halua naimisiin, vaan oman elämän – Teatteri Wilnu pisti klassikkosadun uusiksi

Teatterin Wilnun Tuhkimo-sadusta tekemä TUHKIssaMO-näytelmä ei ole ihan tavanomainen versio kaikkien rakastamasta sadusta.

– TUHKIssaMO on näytelmä paitsi Tuhkimosta myös teatterin kissoista, jotka toivovat kerrankin pääsevänsä valokeilaan, Teatteri Wilnun ohjaaja Nèa Virtanen ja tuottaja-apuohjaaja Heidi Lappi kertovat.

Lapin mukaan teatteri halusi tuttuun satuun mukaan hahmot, jotka sekoittavat pakkaa ja pyrkivät sabotoimaan esitystä. Syntyi idea teatterin kissoista Millistä ja Duurista, jotka tekevät kaikkensa, ettei Tuhkimo päätyisi naimisiin.

– Milli haluaa sekoittaa pakkaa ja varastaa show'n. Duuri puolestaan tekee kaikkensa miellyttääkseen Milliä, jota näyttelevä Elise Piitulainen kertoo.

Tämän päivän naiskuva kun on hieman toisenlainen kuin menneiden aikojen.

Elise Piitulainen

Sadun henkilöhahmoja on myös nykyaikaistettu. Tämän päivän naiskuva kun on hieman toisenlainen kuin menneiden aikojen.

– Muutimme sen, miten Tuhkimoon suhtaudutaan sekä miten hän suhtautuu itseensä. Meidän Tuhkimomme päätavoite ei ole päästä naimisiin, vaan elää omaa elämäänsä, Virtanen sanoo.

Myös Tuhkimon luonteenpiirteitä viilattiin hivenen. Teatteri Wilnun Tuhkimo ei vain laulele linnuille.

– Hän ei ole kiltti ja herttainen, vaan hänessä on asennetta. Hänellä on oma tahtonsa ja hän näyttää tunteensa. Halusimme, että hän olisi helpommin samaistuttavissa, Tuhkimon roolista vastaava Inka Talja kuvailee.

Näytelmän käsikirjoitus tehtiin yhdessä ja kohtaukset syntyivät pitkälti improvisaation keinoin. Alusta saakka oli selvää, että keskiössä olisi tanssi ja musiikki. Esityksen koreografiasta on vastannut Emmi Tikkanen.

– Koreografia syntyi yllättävän helposti. Saduksikin valikoitui Tuhkimo pitkälti siksi, että näin heti, miten voisin tanssin keinoin toteuttaa tutun kohtauksen, jossa kurpitsa muuttuu hevosvaunuiksi.

Esityksen teemana on, ettei kannata tyytyä huonoon kohteluun, vaan arvostaa itseään ja uskaltaa tavoitella unelmiaan. Kovin paljon esityksessä ei asioita kuitenkaan alleviivata.

– Tärkeintä on, että voimme tarjota yllättävän, hauskan ja viihdyttävän teatteriesityksen, Tikkanen sanoo.

TUHKIssaMO esitetään Studio Donnerissa torstaina 26.5. klo 19 (ensi-ilta), perjantaina 27.5. klo 19, lauantaina 28.5. klo 14 ja klo 17 sekä sunnuntaina 29.5. klo 14 ja klo 17.