Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lue lisää näköislehdestä: Sota vaikeuttaa kausityöntekijöiden saamista tiloille

Sota Ukrainssa: Suomeen saadaan tulevalle satokaudelle korkeintaan noin 10 000 ukrainalaista kausityöntekijää, arvioi Maa- ja metsätalousministeriön maatalousneuvos Kirsi Heinonen. On arvioitu, että tiloilla tarvittaisiin noin 16 000 kausityöntekijää.

– Osa tiloista voi joutua supistamaan tuotantoaan, jos työvoimaa ei ole riittävästi, Heinonen arvioi.

Nato: Kansanedustaja Antti Häkkäsen (kok.) mukaan Suomi on Naton jäsen todennäköisesti syksyllä. Häkkäsen mielestä Suomella ei ole syytä erityiseen huoleen Nato-hakemuksen jättämisen jälkeisellä siirtymäajalla.

Ruoka: Jokaisen pakastepizzan, jauhelihapaketin ja leipäpaketin kylkeen pitäisi saada merkintä sen hiilijalanjäljestä – tarkemmin sanottuna tämän tulisi koskea kaikkia tuotteita. Näin linjaa Suomen ympäristökeskuksen kehittämispäällikkö Ari Nissinen.

Tiede: Emeritusprofessori Seppo Kellomäki julkaisi 700-sivuisen metsätietokirjan, joka keskittyy ilmastonmuutokseen. Tieto Pohjois-Euroopan havumetsien hoidosta ja metsien roolista taistelussa ilmastonmuutosta vastaan leviää nyt kaikkialle maailmaan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!