Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään kaupunginmuseolle myönnettiin Teollisuusperintöpalkinto – "Pienilläkin museoilla on mahdollisuus tehdä innovatiivista työtä"

Hyvinkään kaupunginmuseolle on myönnetty vuoden 2021 Teollisuusperintöpalkinto.

Teollisuusperintöseuran jakama palkinto myönnettiin museolle sen toteuttamasta Rilli-tutkijapisteestä, jonka avulla pääsee tutustumaan alueen historiaan teollistumisen ja tehdastyön näkökulmasta.

Hyvinkään kaupunginmuseo tiedotti asiasta keskiviikkona.

Palkinto ojennettiin museon edustajille museonjohtaja Tuomas Ravealle ja amanuenssi Sari Mustajärvelle tiistaina 10.5. Teollisuusperintöseuran vuosikokouksessa Nokialla.

– Olemme todella innoissamme ja ylpeitä palkinnosta. Pienilläkin museoilla on mahdollisuus tehdä luovaa ja innovatiivista työtä, Tuomas Ravea toteaa tiedotteessa.

Rilli-tutkijapisteeseen kuuluu Hyvinkään teolliset ympäristöt -karttasovellus ja esine- ja arkistoaineistoa sisältävä kokoelmapiste.

Tiedotteen mukaan kokoelmapiste on tällä hetkellä poissa käytöstä, mutta Rilliin voi tutustua museokeskus Taikassa, tai museon kotisivujen kautta omalta kotisohvalta. Rilli-nimi juontaa juurensa Hyvinkään teollisuusalueille johtaneista pääradalta tulevista pistoraiteista, joita on kutsuttu kyseisellä nimellä.

Kartta-aineisto on tuotettu yhteistyössä Hyvinkään kaupungin tietopalvelujen kanssa. Tiedotteessa mainitaan myös, että Rilli-tutkijapistettä oli tekemässä myös kaupunginmuseon silloinen johtaja Susanna Eskola ja projektityöntekijä Inka Tuominen.