Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haluatko kokeilla VEX-roboteilla ajamista ja robottien rakentamista – nyt sekin mahdollista robotiikan tapahtumassa Riihimäellä

Riihimäellä on jo usean vuoden ajan panostettu robotiikan opetukseen ja monialaisiin robotiikan kehittämishankkeisiin.

Robotiikkakampus järjestää Riksun Robopäivät, joka on kaikenikäisille tarkoitettu avoin ja maksuton robotiikan tapahtuma Riihimäen kampuksella (HAMK, Kaartokatu 2) perjantaina 13.5. kello 13–17.30.

Robopäivän ohjelmassa on kymmenen puheenvuoroa kolmesta eri teemasta: Robotiikan osaamista Riihimäellä, robotiikan hankkeista arjen ratkaisuja sekä kiertotalousosaamista Riihimäellä.

Puheenvuorot pidetään auditoriossa. Robotteja ja hankkeiden toimintaa on esillä aulassa ja Design Factory -tilassa.

Tapahtumassa voi kokeilla VEX-roboteilla ajamista ja robottien rakentamista, VR-laseja sekä hoivateknologiaa.

Lapsille on myös oma värityspiste ja ilmapalloja. Paikalla ovat seurarobotit Pepper ja Nao, logistiikkarobotit MiR ja Omron, nelijalkarobotti, käsivarsirobotteja, Evondos-lääkkeenjakorobotti, Paro-hyljerobotti sekä 3D-printtausta.

Peruskoululaiset esittelevät itse rakentamiaan VEX-robotteja ja kertovat opinnoistaan.

Paikalla on myös Suomen ympäristöopisto Sykli, joka esittelee Kanta-Hämeen kiertotalouskarttaa, kestävän kehityksen merkitystä arjessa sekä tarjoaa mahdollisuuden osallistua Circula-kiertotalouspelin pelaamiseen.