Teatteria lapsilta lapsille viikonloppuna Riihimäellä – Esityksen lomassa tarjolla mukavaa yhdessäoloa, hauskoja työpajoja ja disko

Riihimäellä on lauantaina ja sunnuntaina ilon päivät teatterin ystäville. Lasten ja nuorten teatteritapahtuma Spotti tuo paikkakunnalle viikonlopuksi runsaan kattauksen teatteria. Pääosassa ovat toki lapset ja nuoret, mutta se ei estä aikuisiakaan näytöksiin saapumasta.

– Lasten ja nuorten teatteritapahtuma Spottia on järjestetty jo reilun 40 vuoden ajan. Ennen tapahtuma kiersi eri puolilla maata, mutta 1990-luvulta lähtien se on järjestetty aina Riihimäellä. Se on todettu hyväksi paikaksi, toiminnanjohtaja Sanna Saarela Suomen Harrastajateatteriliitosta kertoo.

Spotin ajatuksena on, että lapset ja nuoret pääsevät esiintymään toisille lapsille ja nuorille.

– On inspiroivaa nähdä omanikäisiä esiintymässä. Se vahvistaa tunnetta, että minäkin voin, minäkin osaan.

Teatteriesityksen lomassa on tarjolla mukavaa yhdessäoloa samanhenkisten kanssa, hauskoja työpajoja ja disko.

– Tapahtumakeskuksena on Kalevantalo. Siellä yövytään, ruokaillaan ja siellä ovat myös työpajat, Saarela kertoo.

Teatteriesitykset sen sijaan levittäytyvät pitkin kaupunkia. Esityksiä on Kino Sammossa, Verstaassa, Majakassa ja Riihimäen Teatterilla. Myös tapahtuman päätösjuhlat sunnuntaina ovat Riihimäen Teatterilla.

Mukana tapahtumassa on 11 teatteriryhmää eri puolilta Suomea. Esityksiä on laajasti erilaisia K12-esityksistä päiväkoti-ikäisille suunnattuihin.

– Mukana on kunnianhimoista teatteria, varjoteatteria, aika paljon satuja ja satuja uudella twistillä ja yksi konserttikin.

Parasta Saarelan mukaan tapahtumassa on mukava yhdessä tekemisen fiilis.

– Tunnelma on aivan ihana.

Tänä vuonna tapahtumassa jaetaan myös tuhannen euron kannustuspalkinto. Ammattituomaristo päättää, meneekö se yhdelle ryhmälle vai jaetaanko se useamman ryhmän kesken. Tuomaristoon kuuluvat ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen, näyttelijä Jaana Saarinen, stand up -koomikko sekä teatteriopettaja Heikki Vilja ja ohjaaja Mikko Kaukolampi.

Lasten ja nuorten teatteritapahtuma Spotti avataan Granitin aukolla lauantaina 14.5. klo 10.

Paikalle saapuu tapahtuman suojelija Kiti Kokkonen.

Avajaisissa on pieni aamujumppa ja muuta, kivaa lapsiperheille sopivaa ohjelmaa.

Teatteriesityksiä on lauantaina klo 11, ja sunnuntaina klo 12 alkaen. Tarkemmat tiedot ja esitysajat löytyvät netistä www.shtl.fi.

Tapahtuman järjestää Suomen Harrastajateatteriliitto yhteistyössä Riihimäen kaupungin, Riihimäen Nuorisoteatterin ja Riihimäen Teatterin kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut