Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäellä etsitään vapaaehtoisia vetämään senioreiden keskustelutuokioita – aihe on vapaa

Vapaaehtoistyöstä saa hyvän mielen ja uusia ystäviä.

Sippe-hyvinvointikutsut ovat vähän kuin Tupperware-kutsut, mutta tavaran ostamisen sijaan kutsuilla vaihdetaan ajatuksia, kokemuksia ja tietoa keskustelua vetävän Sippe-vapaaehtoistyöntekijän johdolla.

– Keskustelujen aihealue voi olla mikä vain: liikunta, luonto, kirjallisuus, ravitsemus. Tärkeintä on, että ihmiset pääsevät kohtaamaan toisensa, toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko Riihimäen kaupungilta kertoo.

Sippe-hyvinvointikutsut on kehittänyt Turun Lähimmäispalveluyhdistys. Lumivuokko kertoo osallistuneensa netin kautta tällaisille kutsuille ja innostui tuomaan ne Riihimäelle.

– Suunnitelmissa on, että voisimme järjestää Sippe-hyvinvointikutsuja vaikka Riksulassa tai kesällä senioripuistoilun yhteydessä. Nyt tarvitsemme siis Sippe-vapaaehtoisia vetämään näitä keskusteluja.

Lumivuokon mukaan mitään suurempia erityistaitoja ei vapaaehtoisilta vaadita. Riittää, että on sosiaalinen ja tulee juttuun erilaisten ihmisten kanssa.

– Jos paikalla on oikein sosiaalista porukkaa, riittää että huolehtii, että kaikki saavat puheenvuoron. Toivottavasti ihmiset tulevat matalalla kynnyksellä kokeilemaan. Koulutukseen osallistuminen ei vielä sido mihinkään.

Sippe-vapaaehtoistyö sopii kiireisellekin, sillä tehtävää voi hoitaa oman aikataulun mukaan.

– Voi osallistua, kun on aikaa. Turussa osa vapaaehtoisista on ollut mukana kerran viikossa tai kuukaudessa, osa pari kertaa vuodessa. Halutessaan voi myös valita aihepiirin. Jos on esimerkiksi intohimoinen kirjallisuuden ystävä, voi tulla vetämään kirja-aiheisia keskusteluja.

Vapaaehtoistoiminta on Riihimäellä suosittua ja vapaaehtoisia on paljon. Lumivuokon mukaan suurin osa tekee kuitenkin kahdenkeskistä vapaaehtoistyötä, kuten on mukana ystäväpalvelussa.

– Ryhmätoimintaa vetäviä vapaaehtoisia on sen sijaan vähän. Heitä tarvittaisiin lisää.

Vapaaehtoistyö tuo tekijälleen hyvän mielen. Se tuo merkitystä elämään. Tuntee olonsa tarpeelliseksi.

– Osa tekee vapaaehtoistyötä tavatakseen ihmisiä. Tässä saa paljon uusia ystäviä.