Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä | Ihmiskeskeinen ajattelu näkyy niin tuotantoeläinten kohtelussa kuin metsästyksessä – "Ihminen keskittyy taloudellisen hyödyn maksimointiin", eläinten oikeuksien puolustaja sanoo

Tiede: Filosofi Elisa Aaltolan mukaan ihmiskeskeinen ajattelu näkyy niin tuotantoeläinten kohtelussa kuin metsästyksessä. Eläinten oikeuksia poljetaan taloudellisen hyödyn vuoksi.

– Ihminen keskittyy esimerkiksi taloudellisen hyödyn maksimointiin niin, ettei näe sitä vahinkoa, mitä ympärillä oleville lajeille aiheutuu, hän sanoo.

Uutiset: Suomeen sotaa paenneista ukrainalaisista suurin osa on yksityismajoituksessa. Maahanmuuttoviraston mukaan vastaanottokeskuksissa on kirjoilla noin 17 500 ukrainalaista, joista noin 70 prosenttia on yksityismajoituksessa.

Kybersota: Yhdysvallat varoittaa massiivisista venäläisistä kyberhyökkäyksistä. Varoitus tulisi ottaa vakavasti, sillä venäläiset ovat jo usein osoittaneet taitonsa virtuaalisella taistelutantereella.

Syntymäpäivä: 70 vuotta täyttävä Ari Vatanen viihtyy hyvin Etelä-Ranskassa mutta kaipaa myös entiselle kotiseudulleen Tuupovaaraan.

Ammatti: Korukivien myynti on Yrjö Salmisen työ ja elämä. Salminen myy korukiviä ja mineraaleja verkkokaupassa, Facebookissa, messuilla, toreilla ja tapahtumissa.

Hautaaminen: Hautakiviä, ristejä ja muistomerkkejä on monenlaisia, mutta villeimpiä ideoita tuskin sulatetaan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!