Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään kirjasto kuulee asiakkaitaan – Pehmolelut pääsevät taas yöpymään

Hyvinkään kirjasto kuulee asiakkaittaan maanantaina Unelmapajassa. Ryhmätila Antonissa on mahdollisuus klo 10–18 kahvitella henkilökunnan kanssa ja kertoa kirjaston palveluihin liittyvistä toiveistaan.

Edellisen Unelmapajan kirjasto järjesti syksyllä 2019 ennen korona-aaltoa. Silloin kirjasto sai tiedotteen mukaan paljon palautetta ja kehitettäviä ideoita.

Yksi toteutunut toive on sähköinen uutiskirje, jonka tilaajaksi on voinut kirjautua vuoden alusta saakka. Unelmapajassa voi tutustua kirjeeseen.

Unelmapajassa kirjasto esittelee myös muuta toimintaansa. Asiakkaitten saatavilla on muun muassa Finna-verkkokirjasto, joka antaa vapaan pääsyn noin sadan suomalaisen arkiston, kirjaston ja museon digitaalisiin aineistoihin ja kokoelmaluetteloihin.

Kirjaston kautta käytettävää e-aineistoa on esimerkiksi Press Reader - lehtipalvelu, jonka avulla on mahdollista lukea kotona yli 7 000 ulkomaista sanoma- ja aikakauslehteä. Kirjasto hankki palvelun viime vuonna.

Kirjat ovat kirjaston tiedotteen mukaan perinteisesti tärkein ja suosituin aineistomuoto. Toivepuuhun voi kirjata, onko oma suosikkiaineisto elokuvia, kirjoja, sarjakuvalehtiä tai jotakin aivan muuta.

Kirjasto on yhdessä kaupungin liikuntatoimen hankkinut lainattavia liikuntavälineitä. Lainattavana on myös erilaisia pelejä.

Koronarajoitusten lieventyessä on kirjasto voi taas järjestää tapahtumia. Kevään aikana on tulossa muun muassa pehmolelujen yökyläily sekä peli-ilta nuorille ja novelli-ilta aikuisille.