Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäellä erittäin vahva edustus kotikisoissa robotiikan SM-kilpailuissa

Riihimäkeläisnuorilla on vahva edustus robotiikan SM-kilpailuissa, jotka käydään Riihimäellä.

Roboedu ry järjestää kisat yhdessä Riihimäen kaupungin Robotiikkakampuksen kanssa.

Kyseessä ovat Suomen kuudennet viralliset VEX-robotiikan mestaruuskilpailut.

Kilpailut järjestetään Riihimäen Urheilutalolla 27.–29. huhtikuuta.

Kilpailuja käydään kahdessa sarjassa: peruskoululaisille tarkoitetussa VEX IQ -robotiikassa ja ensisijaisesti yli 14-vuotiaille sekä toisen asteen opiskelijoille tarkoitetussa VRC-sarjassa.

Kuudesta VRC-joukkueesta viisi on Riihimäeltä ja 26 IQ-joukkueesta 21 on Riihimäeltä.

Mukana on myös Riihimäen Harjunrinteen koulun ystävyysjoukkue Sloveniasta.

SM-kilpailuissa nähdään myös riihimäkeläisjoukkueet Team 4 Orange Musketeers ja Cube Drivers, jotka lähtevät heti SM-kilpailuiden jälkeisellä viikolla kohti Dallasissa pidettäviä VEX-robotiikan MM-kisoja.

Tapahtuma on avoinna yleisölle keskiviikkona 27.4. kello 13–16, jolloin kilpaillaan VRC-sarjassa sekä torstaina 28.4. kello 10–16.30 ja perjantaina 29.4. kello 8–15, jolloin on VEX IQ:n vuoro.

Kisaa voi seurata myös livestriimin välityksellä. Tarkemmat tiedot kilpailuohjelmasta ja livestriimistä löytyvät Robotiikkakampuksen verkkosivuilta.

Toimitsijoina ja tuomareina on riihimäkeläisiä opettajia, opiskelijoita ja oppilaita. Järjestelyihin osallistuu opiskelijoita Hyriasta, Riihimäen ja Hyvinkään lukioista sekä Riihimäen yläkouluista.