HUS: Pääsiäisenä ja sen jälkeisellä viikolla pääsee lähinnä kiireelliseen hoitoon, myös aikojen peruutukset todennäköisiä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) kertoo, että pääsiäisen aikaan HUS:n sairaaloissa on tavanomainen päivystystoiminta: työntekijä- ja työnantajajärjestöt ovat sopineet lakkotauosta pääsiäisen ajaksi.

Heti tiistaista alkaen painopiste on kuitenkin kiireellistä hoitoa tarvitsevien hoidossa. Jos potilas ei ole saanut tekstiviestillä tai puhelimitse tietoa ajanvarauksen peruutuksesta, tulee vastaanotolle saapua normaalisti. Ruuhkiin kannattaa varautua.

Laboratorion toimipisteet ovat pääsiäisen jälkeen tiistaina avoinna normaalisti, mutta sielläkin on odotettavissa ruuhkaa.

Hoitajajärjestöjen lakko on jatkumassa ensi keskiviikkona aamukuudesta alkaen. Todennäköistä onkin, että aikoja kiireettömään hoitoon perutaan myös ensi viikolla. Potilaat saavat tiedon tekstiviestillä tai puhelimitse. Poikkeuksena ovat kohdunkaulasyövän seulonnan näytteenottoajat, jotka peruuntuvat, mutta niistä ei lähetetä henkilökohtaista ilmoitusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut