Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään lentokentän historiasta draamaopastuksia – mukaan mahtuu rajattu määrä

Hyvinkään lentokentän historiasta on luvassa draamaopastuksia, ja Hyvinkään kaupunginmuseo järjestää ensimmäisen opastuksen sunnuntaina 17.4. kello 14 Tie taivaan sineen -näyttelyyn.

Opastuksella yleisö pääsee tutustumaan Suomen ensimmäisten lentoemäntien aikaan.

Museon mukaan osallistujat pääsevät opastusmatkan aikana aistimaan tuliterän DC-3:n tunnelman, maailman avautumisen jatkosodan jälkeen sekä kuulemaan millaisia vaatimuksia lentoemäntien uudelle ammattikunnalle asetettiin.

– Onko valvontakomissio ottanut taas haltuunsa Suomen päälentokentän, kun koneet on siirretty tänne Hyvinkäälle, kysyy museon tiedotteen mukaan Marika Sampio-Utriainen 1940-luvun lopun lentoemännän roolissaan.

Tästä alkaa lähes sata vuotta kestävä aikamatka Suomen ilmailuhistoriaan.

– Taivas on sininen, toisin kuin sodan aikana, jolloin se oli toisinaan kuin punainen tulimeri, toteaa tiedotteessa puolestaan matkalla mukana oleva Suomen lotta, joka tähysti pommikoneita ilmavalvontaryhmässä Sveitsin hyppyrimäen päällä.

Draamaopastus kertoo Aeron ja Finnairin historiasta sekä sodanaikaisen Suomen lentokalustosta, ja peilaa menneisyyttä tähän päivään vuorovaikutuksellisin keinoin.

Opastukselle mahtuu 25 ensimmäistä museovierasta ja se sisältyy pääsylipun hintaan. Kesto on 30 minuuttia. Käsikirjoituksesta sekä esiintymisestä vastaa Marika Sampio-Utriainen.

Seuraavat Lotta ja lentoemäntä -draamaopastukset ovat 14.5. kello 14, 11.6. kello 14, 3.9. kello 14, 8.10. kello 14 ja 7.12. kello 17.

Tie taivaan sineen – Hyvinkään lentokenttä 1940–2022 näyttely on esillä 6.1.2023 saakka.