Raivaustarvikkeita ja ensiapuvälineitä Ukrainaan – Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta lähdössä apukuorma lähipäivinä

Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta on lähipäivinä lähdössä Ukrainaan kuorma raivaustarvikkeita ja ensiapuvälineistöä. Raivaustarvikkeet on ostettu Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtokunnan myöntämällä 15 000 eurolla.

– Hätä Ukrainassa on valtava. Pelastuslaitokset ovat halunneet omalta osaltaan tukea Ukrainan pelastustoimintaa sen haastavassa työssä. Hankittu kalusto soveltuu sortuneiden rakennusten raivaukseen, johon Ukrainassa on nyt tarvetta, pelastuslaitos kertoo twiitissään tiistaina.

Viestintäpäällikkö Terhi Karhuniemi Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo puhelimitse, että Ukrainan pelastustoimelta on tullut lista siitä, mitä siellä tarvitaan.

Ukrainaan toimitetaan raivaustyötä varten moottorikäyttöisiä laikkaleikkureita, niiden huoltokalustoa sekä varalaikkoja.

– Ensiaputarvikkeet on lisäksi kerätty meidän varastoista, Karhuniemi sanoo.

Ensihoitotarvikkeita lähetetään kaksi rullakollista, mukana on infuusiopumppuja, niihin telineitä, ruiskuja ja pumpun letkustoa sekä ensihoitoreppuja. Materiaalit toimitetaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on jo aiemmin osallistunut Ukrainan pelastustoimen auttamiseen vapaaehtoisten palokuntien sekä Toivo ry:n kautta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut