Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Sairaanhoitajien lakko: | "Hyvinkään sairaalan päivystys toimii suojelutyönä" – Hoitajat pelkäävät ruuhkia jo valmiiksi kireään tilanteeseen

Sairaanhoitajilta tuli kipakkaa palautetta Aamupostin jutusta, jossa käsiteltiin hoitajalakon vaikutuksia alueella (AP 9.4.2022).

Palautteen mukaan Hyvinkään sairaalan päivystys kuuluu lakon piiriin, ja siellä toimitaan nyt poikkeuksellisissa oloissa.

– Päivystyksessä hoitajat ovat lakossa, mutta kiireellinen ja henkeä uhkaava hoito toteutetaan siellä suojelutyönä, vähennetyllä henkilöstömäärällä, yksi hoitajista korosti.

Printtilehden otsikko "Päivystyspalvelut eivät ole lakossa" särähti hoitajien silmiin.

– Hyvinkään sairaalan yhteispäivystyksessä hoidetaan vain erittäin kiireellistä hoitoa tarvitsevat asiakkaat. Keusoten alueella muut tk-päivystykset toimivat normaalisti ja niiden pariin on käännytetty myös hyvinkääläisiä, yksi heistä viestitti.

– Hoitajia annetaan suojelutyöhön päivystykseen lähes puolet normaalia pienempi miehitys.

Hyvinkäällä työskentelevät sairaanhoitajat pelkäävät nyt, että ihmiset hakeutuvat nyt sankoin joukoin päivystykseen, vaikka kaikkia ei voida hoitaa lakon aikana.