Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Näköislehdessä tänään | "Hattu on taideteos, jota voi myös käyttää" – Lady Gagalle hatun suunnitellut Fiona Timantti edustaa nykypäivinä harvinaista käsityötaitoa

Käsityöläisperinne: Hattujen loisto ei ole vain menneisyyttä, osoittaa Lady Gagalle hatun suunnitellut Fiona Timantti.

– Tänä päivänä hattuja ja päähineitä tilaavat etenkin esiintyjät ja esimerkiksi burleskitaiteilijat, mutta myös yksityishenkilöt erilaisia juhlia varten, kertoo Timantti.

– Jo yksittäinen hattu esittelee tekijänsä upeaa käsityötaitoa. Hattu on taideteos, jota voi myös käyttää.

Uutiset: Lännessä pidetyissä mielenosoituksissa ja julkisessa keskustelussa Vladimir Putinia ja Adolf Hitleriä on verrattu paljon toisiinsa. Helsingin yliopiston akatemiatutkija Oula Silvennoinen arvioi, että molemmilla johtajilla on paljon yhteistä.

Näköislehdestä löydät kattavan uutiskoosteen sodasta Ukrainassa sekä sen vaikutuksista laajemmin.

Laiva: Intendentti Stig Pernell on työskennellyt laivoilla vuosikymmeniä. Ura alkoi aikoinaan kesätöistä 16-vuotiaana. Pernell tekee Viking Glory -laivalla pitkiä työpäiviä, jotta kaikki saadaan uudella aluksella kuntoon. Uutta on muun muassa Viking Gloryn Kauppahalli.

Hoitajat: Palkan pienuus, arvostuksen vähyys ja vaikutusmahdollisuuksien puute. Hoitajien kahvipöytäkeskusteluiden aiheet pyörivät epäkohdissa, kun espoolainen Fadumo Ali työskenteli terveydenhoitajana Lastenlinnassa.

Siksi Ali perusti hoitoalan vuokratyövoimaa välittävän yrityksen, alkoi maksaa hoitajille isompaa palkkaa ja muuttaa työkulttuuria alan sisällä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!