Ulkokuntosali aukesi Riihimäellä koekäyttöön – "Tässä on koko kropan treenaamisen kattava setti"

Maksuton ulkokuntosali on avattu Riihimäellä Urheilupuiston pallokentän viereen. Laitteet ovat käytössä viitisen viikkoa.

Laitevalmistaja Omnigym Oy tekee tutkimusta, jossa selvitetään laitteiden käyttäjien tyytyväisyyttä ja kerätään tietoa käyttäjämääristä eri kokoisilla paikkakunnilla Suomessa ja Euroopassa.

– Tämän vuoden talousarvion yhteydessä on suunniteltu ulkokuntosalilaitteiden hankintaa. Laitteiden hankkimisesta tehtiin ehdotus osallistuvassa budjetoinnissa ja niitä on toivottu myös kuntalaisaloitteessa, kertoo Riihimäen vs. liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Markus Rantsi.

– Kun kartoitimme valmistajia, meille avautui mahdollisuus osallistua tutkimukseen. Toivomme kaupunkilaisten käyttävän laitteita mahdollisimman paljon ja antavan niistä palautetta.

Voimanostoa kilpatasolla harrastanut Matti Liimatainen pitää ulkokuntosalia hyvänä ja monipuolisena.

– Tässä on koko kropan treenaamisen kattava setti, hän toteaa.

– Laitteiden hankkiminen olisi hyvä investointi. Paikka kuntoradan varressa siellä, missä ihmiset liikkuvat, on juuri oikea.

Testilaitteita on seitsemän. Laitteet ovat Riihimäellä 9.5. saakka, jonka jälkeen valmistaja siirtää ne seuraavalle tutkimuspaikkakunnalle.

Päätöstä kaupungin omien laitteiden hankinnasta ei Rantsin mukaan ole.

Ulkokuntosalin avajaisissa ti 12.4. klo 16–19 kaupungin liikunta- ja hyvinvointikeskuksen ohjaajat ovat opastamassa laitteiden käytössä.

Kyselytutkimuksen lisäksi laitteiden käytöstä kerätään dataa. Laitteilla tehtyjen liikkeiden toistomäärät ja tiedot, mihin aikaan laitteita käytetään, tallentuvat pilvipalveluun.

– Meille valmistajana on tärkeää ymmärtää, minkä verran ja miten laitteitamme käytetään ja miten tyytyväisiä laitteisiin ollaan, sanoo Omnigymin operatiivinen johtaja Sami Kaivola yhtiön tiedotteessa.

– Haluamme käyttäjäkokemuksen olevan niin hyvä, että se saa käyttäjän palaamaan takaisin. Silloin on onnistuttu monellakin mittarilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut