Uudenmaan yritysten suhdanneodotukset laskivat alkutalvella – ammattitaitoisen työvoiman puute vaivaa yrityksiä eniten

Uudenmaan yritysten suhdanneodotukset ovat laskeneet talven aikana. Asia käy selväksi Kauppakamarin keskiviikkona julkaisemasta Helsingin seudun toimialakatsauksesta.

Suhdanneodotukset laskivat niin teollisuudessa, rakentamisessa kuin palvelualoillakin. Etenkin maakunnan yrityksissä suurin haaste on ammattitaitoisen työvoiman puute ja sitä pidetään merkittävänä tuotannon kasvun esteenä. Pula ammattityövoimasta oli tammikuussa yleisin tuotannon kasvun este 33 prosentissa asiaan vastanneista yrityksistä.

Uudenmaan yrityksissä henkilöstön määrän uskotaan kuitenkin kasvavan lähikuukausien aikana. Tämän osoittaa henkilöstöodotuksia seuraava saldoluku, joka oli tammikuussa maakunnan yrityksissä 7.

Pelkästään Helsingin seutua tarkasteltaessa suhdanteet näyttävät paremmilta. Helsingin seudun työllisyys kasvoi selkeästi viime vuoden aikana, ja työllisyysaste nousi lähes kaikissa ikäryhmissä, eniten 60-vuotiaiden keskuudessa. Asiaan vaikutti voimakkaasti myös osa-aikaisten työsuhteiden määrän kasvu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut