Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lakon vaikutus: Potilaita ohjataan Pirkanmaalta Kanta-Hämeen päivystykseen – vaikutusta kantahämäläisiin potilaisiin

Perjantaina alkanut, yliopistosairaanhoitopiireihin kohdistuva hoitoalan lakko vaikuttaa myös Kanta-Hämeessä.

Lakko on lopettanut kaiken kiireettömän hoidon Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, ja myös osan Pirkanmaan kiireellisestä hoidosta.

– Tästä syystä Etelä-Pirkanmaan päivystyspotilaita ohjataan tilanteen salliessa meille Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystykseen, jotta alueen potilaiden terveys ja turvallisuus ei vaarantuisi.

– Tämä kuitenkin tulee valitettavasti vaikuttamaan kapasiteettiimme vastaanottaa kantahämäläisiä potilaita Hämeenlinnassa, kertoo tiedotteessa KHKS:n Päivystysklinikan osastonylilääkäri Veli-Pekka Rautava.

Kantahämäläisiä potilaita kehotetaan välttämään hakeutumista päivystykseen, ellei sairaus tai vamma vaadi ehdottomasti päivystyksellistä hoitoa.

Ennen päivystykseen hakeutumista on aina syytä soittaa päivystysapunumeroon 116 117.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee kuitenkin soittaa aina 112, ja esimerkiksi äkillisesti alkanut halvaus tai akuutti voimakasoireinen rintakipu tai hengenahdistus edellyttävät välitöntä tutkimusta ja hoitoa päivystyksessä.