Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä tapahtuu keskiviikkona Olympiakomitean ylimääräisessä kokouksessa? – Yle: Mika Lehtimäen on väitetty kajonneen työntekijöihin, myös puheenjohtaja Jan Vapaavuoren puheita ihmetellään

Kohu Suomen Olympiakomitean ympärillä otti tiistai-iltana uusia kierroksia, kun Yle toi uutisessaan uusia tietoja liittyen maanantaina eronneen huippu-urheilujohtaja Mika Lehtimäen toimintaan. Nuo tiedot saavat myös Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuoren aiemmat puheet outoon valoon.

Ylen mukaan Mika Lehtimäen epäasialliseen käytökseen liittyi myös fyysistä kajoamista, eikä Lehtimäen syksyllä saaman varoituksen salaaminen ei ollut kohteena olleiden naisten toive. Lehtimäki mainitsi itse maanantaina, että syksyllä saadun varoituksen taustat liittyivät yöllisiin tekstiviesteihin, ja että tapahtumia oli anteeksi pyydetty ja anteeksi saatu myös asianosaisilta. Lehtimäki luonnehti viestejä "liian kaverillisiksi".

Jan Vapaavuoren puheet asettuvat outoon valoon siksi, että hän kertoi viime perjantaina Ilta-Sanomien haastattelussa, ettei Lehtimäen varoitukseen liity fyysistä kajoamista.

– Asiasta ja sen yksityiskohdista on tehty tiukat salassapitosopimukset, mutta voin avata tämän verran. Mistään sellaisesta ei ole ollut kyse, vastasi Vapaavuori asiasta esitettyyn kysymykseen.

Nyt myös väitteestä salassapidosta on olemassa kaksi erilaista näkemystä.

Mika Lehtimäki ei kommentoinut Ylelle uusia tietoja. Lehtimäki kommentoi Helsingin Sanomille, että tiedottaa asiasta asianajajansa kautta keskiviikkona.

Olympiakomitean toinen varapuheenjohtaja, entinen purjehtija Sari Multala kommentoi Ylen uutista tiistai-iltana Twitterissä. Multala oli päättämässä Lehtimäen jatkokaudesta viime syksynä. Hän sanoo, että päätöstä tehdessä Lehtimäen käytöksen laadusta ei hänellä ollut tietoa.

Multala on kommentoinut Lehtimäen kohua vain vähän julkisesti.

– Jatkopohdintaa tehdessämme, mistään tällaisesta ei ollut tietoa. Olen pettynyt, surullinen ja pahoillani, Multala kirjoittaa.

Olympiakomitea pitää ylimääräisen kokouksen keskiviikkona.