Kanta-Hämeen pandemiaryhmä jatkaa etätyö- ja maskisuosituksia – tartuntojen ilmaantuvuus edelleen korkealla

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä jatkaa etätyö- ja maskisuosituksia.

Ryhmä käsitteli maakunnan koronavirustilannetta, ja tartuntojen ilmaantuvuus on edelleen varsin korkealla tasolla koko maakunnan alueella.

Todellisuudessa ilmaantuvuus on vielä huomattavasti korkeampi, koska testausta on kohdennettu voimakkaasti riskiryhmiin.

Myös jätevesiseurannasta saatu data osoittaa, että koronaviruksen esiintyvyydessä ei ole käännettä parempaan vielä näkyvissä.

– Myös terveydenhuollon kuormitus jatkuu tasaisen korkealla tasolla, niin erikoissairaanhoidossa kuin perusterveydenhuollossa.

– Vaikka väestön huomio on kohdistunut muihin ikäviin asioihin, koronavirus on yhä vahvasti vieraanamme ja väestöä valitettavasti menehtyy tautiin edelleen, toteaa tiedotteessa maakuntaryhmän vs. puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Juhani Grönlund.

Pandemiaryhmä ei näe nykyisessä tilanteessa oikeaksi luopua vielä etätyö- tai maskisuosituksista, vaan päätti jatkaa niitä nykyisellään huhtikuun loppuun saakka.

– Koulujen osalta jätettiin kuitenkin harkinnanvaraa paikallisen tilanteen mukaisesti, Grönlund kertoo.

Rokotustahti maakunnassa, kuten muuallakin Suomessa on hidastunut.

Pandemiaryhmä suosittaa kuitenkin erityisesti etenkin kaikkia riskiryhmiä huolehtimaan rokotussuojastaan.

– Kolme rokotetta antaa erinomaisen suojan taudin vakavaa muotoa kohtaan. Kolme neljästä viimeksi keskussairaalan teho-osastolla menehtyneestä potilaasta ovat olleet rokottamattomia.

– Rokotuksen ottaminen kannattaa varmasti.

– Yksilövastuu korostuu oman riskiarvion osalta. Sen lisäksi on kriittisen tärkeää, ettei lievilläkään oireilla liikuta julkisissa tiloissa ja positiivisen testituloksen saaneet eristäytyvät, Grönlund painottaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut