Kurkisuon ennallistamistyöt alkavat – ensimmäisenä vuorossa puuston poisto ojareunoilta

Hyvinkään Kurkisuon ennallistamistyöt alkavat. Metsähallitus tiedotti asiasta keskiviikkona.

Tiedotteen mukaan työt alkavat suolla ojareunojen puuston kaatamisella kevättalvella ja jatkuvat myöhemmin syksyllä. Puustoa täytyy poistaa, jotta ojien täyttäminen on mahdollista. Puuston poiston jälkeen suojelualueen ojat tukitaan kaivinkoneen avulla.

Työt tehdään osana ympäristöministeriön käynnistämää Helmi-elinympäristöohjelmaa.

Tiedotteessa todetaan, että monipuolisen ja laajan suoalueen luontoa autetaan palautumaan ennallistamalla niitä osia, joita on aiempina vuosikymmeninä yritetty kuivattaa turpeennostoa ja metsätalouskäyttöä varten ojittamalla.

– Ennallistaminen hyödyttää soilla eläviä lajeja sekä parantaa vesistöjen tilaa, kun ojitetuilta alueilta humuksen ja ravinteiden kulkeutuminen alapuolisiin vesistöihin vähenee, Metsähallituksen suunnittelija Helena Lundén toteaa tiedotteessa.

Suuresta, yli 200 hehtaarin pinta-alasta johtuen ennallistamistöitä tehdään seuraavat 3-4 vuotta. Meneillään olevista töistä tiedotetaan maastossa tilapäisillä infotauluilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut