Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote varoittaa ylityökiellon vaikutuksista – Iskee erityisesti kotihoidon palveluihin

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä varoittaa, että ammattijärjestöjen ilmoittamalla ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla tulee olemaan vaikutuksia palveluihin.

Kielto koskettaa merkittävää osaa Keusoten työntekijöistä ja kielto vaikuttaa erityisesti niissä yksiköissä, joissa muutenkin on haasteita henkilöstön saatavuudessa.

– Pyrimme järjestelemään tehtäviä niin, että asiakkaille ja potilaille tulisi mahdollisimman vähän haittaa eikä potilas- ja asiakasturvallisuus vaarannu, sanoo kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen Keusoten tiedotteessa.

Keusote odottaa ongelmia esimerkiksi kotihoitoon.

– Henkilöstövajeen vuoksi voimme joutua järjestelemään asiakaskäyntejä uudelleen, siirtämään käynnin toiseen ajankohtaan, yhdistämään käynnin toiseen käyntiin, korvaamaan käynnin puhelulla tai etäyhteydellä tai pyytämään läheisiä avustaviin tehtäviin, tiedotteessa todetaan.

Keusote on yhteydessä asiakkaisiin, mikäli palveluihin tulee muutoksia.

Ammattijärjestöt Tehy, SuPer, Jyty, JHL ja JUKO ovat ilmoittaneet ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta vauhdittaakseen työehtosopimusneuvotteluita.

Tehyn ja Superin ylityö- vuoronvaihtokielto on alkanut 1.3. ja jatkuu 8.3. asti. Jyty:n, JHL:n ja JUKO:n kielto on 7.–13.3.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon ulkopuolelle on rajattu kunta-alan sopimusten viranhaltijat sekä työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole mahdollista siirtää myöhemmäksi.