Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Ylityökielto ja poissaolot aiheuttavat työvoimapulaa – Kanta-Hämeen keskussairaala peruu kiireettömiä aikoja

Kunta-alan työehtosopimusneuvotteluiden katkeaminen ja siitä seuranneet ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä sairauspoissaolot ovat johtaneet kiireettömien hoitojen perumiseen Kanta-Hämeen keskussairaalassa.

– Joitain kiireettömiä toimenpiteitä ja poliklinikkavastaanottoja, alle kymmenen kappaletta, on jouduttu peruuttamaan jo kuluvalta viikolta, sanoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin vs. johtaja Kirsi Leino tiedotteessa.

– Työtaistelutoimien ohella ongelmia aiheuttavat henkilöstömme sairauspoissaolot ja jo myönnetyt lomat. Lisäksi liukkaat kelit ovat aiheuttaneet paljon tapaturmia ja päivystyspotilaiden määrän lisääntymistä.

KHSHP on Leinon mukaan varautunut turvaamaan kiireellisen hoidon kaikissa tilanteissa.

– Laki antaa mahdollisuuden työhön määräämiseen, jos kyseessä on potilaiden terveyden ja turvallisuuden kannalta kiireellinen toiminta. Esimerkiksi päivystyksemme toiminta lukeutuu tähän, hän toteaa.

KHSHP pyrkii tiedotteen mukaan ilmoittamaan potilaille kiireettömien toimenpiteiden ja vastaanottojen peruuttamisesta etukäteen.

Tehy ja Super ovat tes-neuvotteluiden katkettua ottaneet käyttöön ylityö- ja vuoronvaihtokiellon työtaistelutoimina.