Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Näköislehdessä tänään | Purkukuntoisesta suojellusta kartanosta tuli vuosien työn jälkeen Alangon perheen koti

Asuminen: Purkukuntoinen, mutta suojeltu kartanorakennus. Hankala yhtälö ei pelottanut Tessa Alankoa, vaan hän oli kertomansa mukaan sekunnin sadasosassa valmis tekemään kaupat Nupurin kartanosta.

– Kun vaimo toi minut tänne, pidin häntä ihan hulluna ja sanoin, että et voi olla tosissasi, Neljä Ruusua -yhtyeen laulaja Ilkka Alanko muistelee.

Vuosien työn jälkeen Nupurin kartanosta tuli nelihenkisen Alangon perheen koti.

Hyvinvointi: Katja Virralla, 39, oli virka rikosseuraamuslaitoksella, missä hän teki sosiaalityötä nuorten kanssa. Kun hän palasi vanhempainvapailta, hän kuitenkin huomasi nuorten ongelmien pahentuneen ja alkoi uupua. Niinpä hän teki rohkean ratkaisun: hän jätti mahdollisen eläkeviran ja ryhtyi elämäntaitovalmentajaksi yksityisyrittäjänä.

Terveys: Länsimainen lääketiede on koko olemassaolonsa ajan vähätellyt, vääristellyt, diagnosoinut väärin tai jättänyt kokonaan tutkimatta naisten sairauksia, kertoo tuore kirja. Vielä nykyäänkin naisille tarjotaan lieviä rauhoitus- ja masennuslääkkeitä todennäköisemmin kuin kipulääkkeitä ja heidät ohjataan miehiä harvemmin diagnostisiin lisätutkimuksiin.

Työelämä: Työllisyyden kuntakokeilut ovat myllänneet työllisyyspalveluita vuoden 2021 alkupuolelta noin joka kolmannessa Suomen kunnassa. 118 kuntaa on alkanut kokeilla, miltä tuntuu, kun perinteiset TE-palvelut ja kunnat panevat hynttyyt yhteen ja alkavat yhdessä työllistää. Korona-aika on vaikeuttanut tehtävää, mutta silti monissa kokeilukunnissa ollaan uuteen toimintamalliin tyytyväisiä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!