Sulkumääräykset lievenevät Kanta-Hämeessä – kuntosalit, uimahallit ja sisäleikkipuistot saa avata torstaina

Uudenmaan tilannetta arvioidaan tämän viikon aikana.

Koronaepidemian tasaantumisen ansiosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää sulkumääräyksiä Kanta-Hämeessä. Lievennykset tulevat voimaan torstaina 27.1.2022.

– Esimerkiksi kuntosalit, muuhun yksilöurheiluun tai vastaavaan, tyypillisesti lähikontaktittomaan liikuntaan käytetyt tilat, uimahallit, kylpylät, sisäleikkipuistot, harrastajateatterit ja kauppakeskusten yleiset tilat voi avata, kertoo ylitarkastaja Oona Mölsä aluehallintoviraston tiedotteessa.

Suljettuina täytyy pitää edelleen joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat.

Myös tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat pysyvät kiinni.

– Näissä tiloissa viruksen leviämisen riski on erityisen suuri toiminnan luonteen vuoksi.

Sulkupäätös on voimassa 9.2.2022 asti.

Suljetuissa tiloissa voi yhä jatkaa vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa ja lakisääteisten palvelujen, kuten kuntoutuksen, tarjoamista.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen rajoitustilannetta arvioidaan alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä tällä viikolla. Lievennykset ovat mahdollisia lähiaikoina

Nykyinen liikunta- ja virkistystilojen käytön sulkeva päätös on voimassa tällä hetkellä 7.2.2022 asti.

Sisätilojen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kieltävä päätös on voimassa 31.1.2022 asti.

Pääkaupunkiseudun koronaryhmä päätyi tiistaina suosittelemaan Etelä-Suomen aluehallintovirastolle rajoitusten lieventämistä 1.2.2022 alkaen.

Aluehallintoviraston alustavan arvion mukaan uusia rajoituspäätöksiä Uudellemaalle tehtäisiin maanantaina 31.1.2022.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut