Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Senioreiden etäryhmät käynnistyvät Riihimäellä uudestaan

Etätoiminta: Keskiviikkoisin jumpataan ja perjantaisin jutellaan.

Riihimäellä ollaan positiivisin mielin pahasta koronatilanteesta huolimatta.

– Rokotukset ovat tuoneet toivoa. Muutenkaan ei olla ihan niin toivottamia kuin koronan alkuvaiheessa. Osataan odottaa, että kohta tilanne menee ohi, Tiina Leiskamo Riihimäen avoimesta seniorityöstä ja Maria Harvio Kotokartanosäätiöstä kertovat.

Yksinäisyyttä kuitenkin moni tuntee. Sitä yritetään helpottaa Riihimäen kaupungin avoimessa seniorityössä ja Kotokartanosäätiössä etätoiminnalla.

Keskiviikkoisin järjestetään etätuolijumppaa ja perjantaisin etäjuttutuokioita.

Helmikuussa Kotokartanosäätiö aloittaa myös Leppoisan tahdin kävelylenkit. Lenkkejä on kuusi joka viikko eri puolilla Riihimäkeä.

– Ajattelimme, että uskallamme ne käynnistää. Siinä ollaan kuitenkin ulkona ja voidaan pitää turvallisia välejä, Harvio sanoo.

Keskiviikkona 9.2. kello 13.30 järjestetään etänä myös laulutilaisuus, jossa lauletaan talvisia lauluja Lotta Skogin johdolla.

Etäryhmät lanseerattiin jo viime talvena. Nyt koronatilanteen pahentuessa ryhmien toiminta käynnistettiin uudestaan.

Harvion mukaan uuden tekniikan käyttöä kannattaa kokeilla rohkeasti. Ohjausta ja neuvontaa digilaitteiden käytössä on saatavilla.

Ohjaajat neuvovat etäryhmiin pääsyssä. Kokoontumisrajoitusten poistuessa Kotokartanosäätiö järjestää säännöllistä digiopastusta, jossa autetaan älypuhelimen, tabletin ja kannettavan käytössä.

– Auttamassa ja neuvomassa on vertaisopastajia, jotka ovat kärsivällisiä ja hyviä opastamaan. Tulossa on myös digipienryhmä-kursseja, joihin mahtuu vielä mukaan.

Moni ikäihminen on luonnostaan varovainen. Pikkuhiljaa uudet tekniikat ja käytännöt ovat kuitenkin tulleet tutuksi.

– Etäryhmiin liittyminen helpottuu koko ajan. Monella myös omaiset ovat auttaneet. He ovat laittaneet kaikki valmiiksi, ei tarvitse kuin painaa nappia, Leiskamo sanoo.

Ennen etäjuttutuokiota ja etäjumppaa ryhmän vetäjä on tavoitettavissa puhelimitse puolen tunnin ajan. Saa tarvittaessa neuvoja ja pääsee kokeilemaan etäyhteyttä, jos se ei ole tuttu.

Kun sitten oppii uusia laitteita käyttämään, tuo se paljon onnistumisen iloa.

Ja kun oppii etäryhmiin osallistumisen lisäksi käyttämään vielä Internetiä, avautuu siinä kokonaan uusi maailma, mikä on ollut monelle hieno kokemus.