Senioreiden etäryhmät käynnistyvät Riihimäellä uudestaan

Etätoiminta: Keskiviikkoisin jumpataan ja perjantaisin jutellaan.

Riihimäellä ollaan positiivisin mielin pahasta koronatilanteesta huolimatta.

– Rokotukset ovat tuoneet toivoa. Muutenkaan ei olla ihan niin toivottamia kuin koronan alkuvaiheessa. Osataan odottaa, että kohta tilanne menee ohi, Tiina Leiskamo Riihimäen avoimesta seniorityöstä ja Maria Harvio Kotokartanosäätiöstä kertovat.

Yksinäisyyttä kuitenkin moni tuntee. Sitä yritetään helpottaa Riihimäen kaupungin avoimessa seniorityössä ja Kotokartanosäätiössä etätoiminnalla.

Keskiviikkoisin järjestetään etätuolijumppaa ja perjantaisin etäjuttutuokioita.

Helmikuussa Kotokartanosäätiö aloittaa myös Leppoisan tahdin kävelylenkit. Lenkkejä on kuusi joka viikko eri puolilla Riihimäkeä.

– Ajattelimme, että uskallamme ne käynnistää. Siinä ollaan kuitenkin ulkona ja voidaan pitää turvallisia välejä, Harvio sanoo.

Keskiviikkona 9.2. kello 13.30 järjestetään etänä myös laulutilaisuus, jossa lauletaan talvisia lauluja Lotta Skogin johdolla.

Etäryhmät lanseerattiin jo viime talvena. Nyt koronatilanteen pahentuessa ryhmien toiminta käynnistettiin uudestaan.

Harvion mukaan uuden tekniikan käyttöä kannattaa kokeilla rohkeasti. Ohjausta ja neuvontaa digilaitteiden käytössä on saatavilla.

Ohjaajat neuvovat etäryhmiin pääsyssä. Kokoontumisrajoitusten poistuessa Kotokartanosäätiö järjestää säännöllistä digiopastusta, jossa autetaan älypuhelimen, tabletin ja kannettavan käytössä.

– Auttamassa ja neuvomassa on vertaisopastajia, jotka ovat kärsivällisiä ja hyviä opastamaan. Tulossa on myös digipienryhmä-kursseja, joihin mahtuu vielä mukaan.

Moni ikäihminen on luonnostaan varovainen. Pikkuhiljaa uudet tekniikat ja käytännöt ovat kuitenkin tulleet tutuksi.

– Etäryhmiin liittyminen helpottuu koko ajan. Monella myös omaiset ovat auttaneet. He ovat laittaneet kaikki valmiiksi, ei tarvitse kuin painaa nappia, Leiskamo sanoo.

Ennen etäjuttutuokiota ja etäjumppaa ryhmän vetäjä on tavoitettavissa puhelimitse puolen tunnin ajan. Saa tarvittaessa neuvoja ja pääsee kokeilemaan etäyhteyttä, jos se ei ole tuttu.

Kun sitten oppii uusia laitteita käyttämään, tuo se paljon onnistumisen iloa.

Ja kun oppii etäryhmiin osallistumisen lisäksi käyttämään vielä Internetiä, avautuu siinä kokonaan uusi maailma, mikä on ollut monelle hieno kokemus.

Etätoimintaa

Helmikuussa lauletaan

Etätuolijumppaa on keskiviikkoisin klo 15 ja Etäjuttutuokioita perjantaisin klo 13.

Etätuolijumppaa ohjaa liikunnanohjaaja Niina Uusikartano. Etäjuttutuokiota vetävät Tiina Leiskamo ja Maria Harvio.

Linkit ja ohjeet etäryhmiin liittymiseen löytyvät Riihimäen kaupungin nettisivuilta/Avoin seniorityö sekä Kotokartanosäätiön nettisivujen etusivulta.

9.2. klo 13.30–14.30 järjestetään etänä myös yhteinen laulutuokio, jossa lauletaan talvisia lauluja. Vetäjänä on Lotta Skog.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut