Näköislehdessä tänään | Kun soittaminen ei enää onnistunut, Heikki Nevalainen löysi uuden työnkuvan oopperan lavasteista

Kotimaa: Historian ensimmäiset aluevaalit on käyty. Mikä merkitys tuloksella on?

Kotimaa: Ruoan verkkokaupan kilpailu kiristyy pian, kun norjalainen Oda aloittaa toimitukset pääkaupunkiseudulla. Ruotsalainen Kavall aloitti jo Helsingissä.

Luonto: Mennyt vuosi luontokuvaaja Jussi Murtosaaren kuva-arkistoa 16 lajilla, mikä on noin 20 prosenttia Suomen lajistosta. Hän kuvasi erityisesti susia, joista kertyi 6 648 kuvaa.

Retoriikka: Venäjän johto hakee kansan hyväksyntää sotatoimillaan nyt hyvin perinteisin keinoin, näkevät tutkijat. Jo keskiajan taistelukuvauksissa muukalaisvihollista vastustaa oma sankari.

– Tutkin pääasiassa painettuja lähteitä. Kansantajuisilla julkaisuilla pyrittiin kääntämään ihmiset vaikkapa sodan rahoittamisen puolelle. Samaa retoriikkaa käytetään nykyään: Venäjä ei hyökkää, se vain puolustaa, sanoo historioitsija Kati Parppei.

Työelämä: Heikki Nevalainen soitti ennen työkseen käyrätorvea, mutta sitten ylirasitus vei häneltä työkunnon. Hän löysi kuitenkin uuden tavan työskennellä oopperassa: hänestä tuli puuseppä, joka rakentaa lavasteita.

Kulttuuri: April Jazz soi ensi keväänä ennätyspitkänä. Espooseen saapuvat Fado-tähti Mariza ja moninkertainen Grammy-voittaja Gonzalo Rubalcaba.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Mainos: Aamuposti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut