Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Matalan kynnyksen musiikkiryhmiä muistisairaille ja heidän läheisilleen Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen vetämä Oman elämäni sävelet – musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena -hanke alkoi syksyllä.

Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoutta musiikin vaikutuksista aivoterveyteen ja tarjota koko Kanta-Hämeessä matalan kynnyksen musiikkiryhmiä kotona asuville muistisairaille sekä heidän läheisilleen.

Hankkeessa työskentelee kaksi työntekijää. eli FM, etnomusikologi, musiikkipedagogi (AMK) Anita Aronen ja sosionomi (ylempi AMK), artenomi (AMK) Milka Lintinen.

Kolmivuotista hanketta rahoittaa STEA.

Kaikki hankkeen toiminta on osallistujille maksutonta.

Koronatilanteesta johtuen useimmat hankkeen järjestämät ryhmät alkavat tammikuussa netin välityksellä etäryhminä ja videoituna laulu- ja soittotuokioina, joihin voi osallistua, kun se itselle sopii.

Myös pieniä musiikkiluentoja on tarjolla halukkaille etäyhteyksin.

17.1. etätoimintana aloitti kaikille avoin Muistojen sävelet -ilta, jossa muistellaan 1950-lukua ja sen vuosikymmenen laulajatähtiä sekä lauletaan yhdessä muutamia kappaleita.

Muutakin toimintaa on. Esimerkiksi Soivat muistot -lauluryhmät kutsuvat muistisairaita läheisineen yhteislaulun ja musiikin kuuntelun äärelle Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Janakkalassa.

Tulossa on myös muistiystävällinen kuoro ja lavatanssit.

Toiminta laajenee hankkeen aikana monissa muodoissa eri puolille Kanta-Hämettä.

Hankkeesta ja ryhmien aikatauluista voi lukea enemmän osoitteessa www.musiikkijamuisti.fi.

Hankkeen viestinä on, että musiikin kuuntelemisen, laulamisen ja soittamisen avulla voi huolehtia aivojen hyvinvoinnista.