Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Tietokirjailija Timo Kalevi Forssille kuolleet ovat helpompia työtovereita kuin elävät suurmiehet – "Ei tarvitse kirjoittaa niin myötäkarvaisesti"

Kulttuuri: Tietokirjojen kirjoittaminen on Suomessa intohimotyötä. Mutta aina välillä tietokirjailijakin löytää aiheen, joka kiinnostaa isompia joukkoja. Timo Kalevi Forssin kohdalla sellainen oli musiikintekijä Gösta Sundqvist.

Minkälaisia työtovereita kuolleet suurmiehet kuten Gösta ovat?

– Helpompia kuin elävät suurmiehet. Viihdyn hyvin kuolleiden seurassa. Heistä ei tarvitse kirjoittaa niin myötäkarvaisesti. Toki perikuntiakin voi tietokirjailija joutua mielistelemään, Forss sanoo.

Matkailu: Grönlanti on maailman suurin saari ja lähes seitsemän kertaa Suomen kokoinen. Erämaassa vaeltavan on oltava varovainen jääkarhujen ja muuttuvien sääolosuhteiden vuoksi.

Käsintekijä: Toipilasaikana alkaneesta terapiapuuhasta, metallin taonnasta, tuli Tomi Moisiolle intohimo. Insinööri aikoo vielä joskus takoa leipänsä metallista. Puun ja kierrätysraudan yhdistäminen kiehtoo seppää.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!