Aluehallintovirastolta aiempaa kireämmät rajoituspäätökset Kanta-Hämeen alueelle – koronapassista ei apua, katso mitä tiloja koskevat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt aiempaa kireämmät rajoituspäätökset Kanta-Hämeen alueelle.

Päätöksen mukaan urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat asiakas- ja yleisötilat joudutaan sulkemaan kahdeksi viikoksi, jotta koronaviruksen leviämistä saadaan hidastettua.

Koronapassi ei ole rajoitusten vaihtoehto.

Aluehallintovirasto määrää Kanta-Hämeen tietyt asiakas-, osallistuja- ja odotustilat suljettaviksi 30.12.2021–12.1.2022.

Tartuntalain mukaisesti sulkupäätös koskee seuraavia julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja:

– joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

– yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

– tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

– huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat.

– sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.

– kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Päätöksen mukaan suljetuiksi määrättyjä tiloja ei voi pitää avoinna edellyttämällä koronapassia.

Päätös tilojen sulkemisesta ei kuitenkaan koske ammattiurheilemista, yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa tai lakisääteisten palvelujen toteuttamista, kuten lääkinnällistä kuntoutusta.

Yleinen 3. koronarokotuksen ajanvaraus alkaa Riihimäen seudulla 18. tammikuuta – rokotustoiminta siirtyy Matkakeskukseen

Hyria sulkee tilojaan koronatilanteen vuoksi – ei saa käyttää omaan eikä muuhunkaan tarkoitukseen

Koronaviruksen jätevesiseuranta jatkuu – myös variantit esiin ensi vuonna

Riihimäellä kaupungin tilat pysyvät vielä auki, kun Hyvinkäällä valmistaudutaan taas uusin koronasulkuihin – "Odotin, että lähetänkö Hyvää joulua -viestin vai peruutuksen", puhahtaa Hyvinkään Orkesterin intendentti Charlotta Kivistö

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut