Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään taidemuseon 3D-mallin syövereihin voi sukeltaa nyt suoraan kotisohvalta – malliin voi tutustua museon etusivulta

Hyvinkään taidemuseo ja Aalto yliopiston Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti Aalto MeMo ovat tuottaneet taidemuseon tiloista kuluvan vuoden aikana 3D-mallin.

Perinteisen museon tutkiskelun lisäksi malli sisältää tarinoita taidemuseon rakastetuimmista teoksista, videoita siitä miltä tuntuu astua taideteosten sisälle, Happy Valley – Merja Puustinen & Andy Best -näyttelyn, miten heidän näyttelynsä hirviöt saadaan herätettyä henkiin sekä miltä museon suuri sali näyttäisi vedenpaisumuksen jälkeen.

Hankkeen avulla tuotettiin museolle myös lisätyn todellisuuden (AR) sovellus, jota pääsee kokeilemaan maaliskuussa museon avauduttua.

– Meille annettiin lähes vapaat kädet ideoida mitä mallimme pitää sisällään. Oikeastaan kaikki ajatukset toteutettiin, jos aikataulullisesti se suinkin oli mahdollista.

– Toivottavasti yhteistyön luovuus näkyy myös asiakkaille uudenlaisena mahdollisuutena tutustua Hyvinkään taidemuseoon, museonjohtaja Tuomas Ravea kertoo tiedotteessa.

Aalto MeMo:n luoma malli on oiva mahdollisuus vierailla museossa sen ollessa remontissa.

Hyvinkään taidemuseo saa vuodenvaihteessa seurakseen Hyvinkään kaupunginmuseon ja näin syntyvän museokeskuksen uudistetut tilat avautuvat 6.3.2022 yleisölle.

Malliin pääsee tutustumaan suoraan museon etusivulta.

Hyvinkää etsii nimeä uudelle keskukselle – Kaksi museota on kohta saman katon alla

Hyvinkään taidemuseo sulkee ovensa loppuvuodeksi – Kaupunginmuseo saa esille näyttelynsä lentokentästä

Nuotiolauluja, geokätkeilyä, seinämaalausta, yhteisiä kävelylenkkejä – Vanhustenviikolla Riihimäellä ja Hyvinkäällä voi löytää vaikka uuden harrastuksen

Kuvataiteen päivänä pääsee tekemään katuliitutaidetta Hyvinkäällä ja Riihimäellä – Riihimäellä tapahtuma sulkee kadun