Aluehallintovirasto tiukentaa Kanta-Hämeen koronarajoituksia – Uudellemaalle ehdotettu vielä tiukempia rajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin aluetta koskevan päätöksen, jolla kokoontumisrajoituksia tiukennetaan 24.12. alkaen.

Päätöksen mukaan sisätiloissa yli kymmenen hengen ja ulkotiloissa yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään.

Yleisötilaisuuksien rajoitusten vaihtoehtona voi ottaa käyttöön koronapassin.

Lisäksi virasto arvioi parhaillaan, onko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella välttämätöntä määrätä tiettyjä asiakas- ja yleisötiloja suljettavaksi määräajaksi.

Aluehallintovirasto on saanut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä lausunnon, jossa suositellaan tilojen käytön rajoitusten kiristämistä niin, että tietyt asiakas- ja yleisötilat suljettaisiin määräajaksi kokonaan.

Tilat, jotka on mahdollista määrätä suljettavaksi enintään kahden viikon ajaksi kerrallaan, on lueteltu tartuntatautilaissa.

Niihin kuuluvat mm. joukkueurheiluun käytetyt tilat, kuntosalit, tanssipaikat, kuorolauluun ja harrastusteatteriin käytettävät tilat, kauppakeskusten yleiset tilat, uimahallit, kylpylät ja sisäleikkipuistot.

Viraston mukaan päätöksen välttämättömyyttä ja tarkempaa sisältöä arvioidaan parhaillaan asiantuntijatahojen kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut