Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perheväkivallan uhreille apua tarjoavalle Nollalinjalle tulvii soittoja joulun aikaan – Viime joulukuussa yli 2 000 soittoa

Tutkimusten mukaan lähisuhdeväkivalta tai sen uhka lisääntyy merkittävästi aikoina, jolloin kotona vietetään paljon aikaa. Viime vuosina lähisuhdeväkivaltaan apua tarjoava Nollalinja on vastaanottanut eniten puheluita juuri joulukuussa. Viime joulukuussa linjalle soitettiin 2 000 kertaa, kerrotaan Nollalinjan tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan iso ongelma on yhä kuitenkin se, että apua ei uskalleta, pystytä tai osata hakea. Nollalinja muistuttaa nyt, että apua on saatavilla eikä sen hakeminen ole häpeä.

– Kampanjamme kuvituksen perhepotretissa onnellinen perhe hymyilee kameralle. Ajatus kuvituksessa on se, että näissäkin ulospäin onnellisilta vaikuttavissa perheissä saattaa tapahtua lähisuhdeväkivaltaa ja kaikkiin varoitusmerkkeihin pitää suhtautua vakavasti, kertoo tiedotteessa Nollalinjasta vastaava erityisasiantuntija Elisa Niklander Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Viime joulukuu oli Nollalinjalla koko sen historian kiireisin kuukausi. Soittoja tuli keskimäärin 66 päivässä.

– Moni lähisuhdeväkivallan uhreista häpeää tai vähättelee kokemustaan, mikä vaikeuttaa avun hakemista. Haluamme herätellä suomalaisia ajattelemaan ja muistuttaa, että joulurauha ei ole itsestäänselvyys joka kodissa, jatkaa Niklander.

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton ja luottamuksellinen auttava puhelin ja chat kaikille lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeville sekä heidän läheisilleen. Nollalinjan numero on 080 005 005.

Nollalinjalla päivystävät koulutetut väkivaltatyön ammattilaiset. Heidän kanssaan voi keskustella suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Nollalinjaan voi olla yhteydessä anonyymisti.