Hyvinkään tori ja Jussinmäki muuttuvat jouluna Nasaretin ja Betlehemin maisemiksi

Tapahtumat: Teatteri Beta tuo jouluevankeliumin Hyvinkään torille.

Hyvinkään tori ja Jussinmäki muuttuvat jouluna Nasaretin ja Betlehemin maisemiksi.

– Paimenet ovat Jussinmäen rinteellä nuotion ääressä ja enkelit Jussinmäen harjalla, Hyvinkään seurakunnan kirkkoteatteriohjaaja Antti Sevanto kuvailee.

Sevannosta on kiehtovaa tuoda 2000 vuotta vanha kertomus moderniin ympäristöön.

– Jussintorin ympäristö on paikkana hieno.

Tori on myös kaiken keskellä. Se on paikka, jossa ihmiset ovat kautta aikain kokoontuneet. Sevannon mukaan näytelmän tekeminen ulkona eroaa paljon siitä, että näytelmä toteutettaisiin sisällä.

– Siinä on oma viehätyksensä. Voi tehdä asioita, jotka eivät onnistuisi sisällä. Ja näin korona-aikaan ulkona on turvallisempaa. Emme kysy yleisöltä koronapasseja, mutta suosittelemme käyttämään maskeja ja noudattamaan turvaetäisyyksiä.

Eläimet pitää totuttaa tekemisiin, musiikkiin, näyttelijöihin ja heidän roolivaatteisiinsa.

Antti Sevanto

Oi Jouluyö -näytelmä pohjautuu jouluevankeliumiin. Jouluevankeliumi on monelle tärkeä osa joulun viettoa. Isä tai isoisä saattaa lukea sitä ääneen Raamatusta tai käydään kuuntelemassa se kirkossa. Jouluevankeliumi johdattelee jouluun.

Teatteri Betan esityksessä jouluevankeliumi kerrotaan hieman eri tavalla, musiikin ja laulun voimin. Näyttelijöiden välisiä vuorosanoja ei ole.

– Esitys alkaa Arkihuolesi kaikki heitä -kappaleella, joka kutsuu meitä jouluun, ja päättyy Maa on niin kaunis -kappaleeseen, valoon ja kynttilöiden syttymiseen.

Aivan kaikki kappaleet eivät ole joululauluja, ja mukana on myös huumoria, kuten esitystä varta vasten tehdyssä ”Verolaulussa”.

– Mukana on monenlaisia tunnelmia, Sevanto sanoo.

Rooleissa on pitkän linjan teatterilaisia sekä ensimmäistä kertaa roolivaatteensa päälle pukevia, lapsista ikäihmisiin. Poikkeuksellisen esityksestä tekee myös se, että mukana on oikeita eläimiä. Sanansaattaja saapuu paikalle hevosella, ja Maria ja Joosef matkaavat Nasaretista Betlehemiin aasilla.

– Mahti-aasi on sympaattinen kaveri. Se on rauhallinen, mutta osaa olla myös itsepäinen.

Eläinten omistaja Henni Sihvonen on mukana näytelmässä ja Sevannon mukaan avainasemassa.

– Kun näytelmässä on mukana eläimiä, on mentävä täysin eläinten ehdolla ja osattava varautua yllätyksiin. Eläimet pitää totuttaa tekemisiin, musiikkiin, näyttelijöihin ja heidän roolivaatteisiinsa. Siinä on kulunut paljon ruisleipää ja porkkanaa.

Teatteri Beta

Oi Jouluyö

Teatteri Beta esittää jouluevankeliumiin pohjautuvan musiikkinäytelmän ”Oi Jouluyö” Hyvinkään torilla aatonaattona 23.12. klo 19 ja aattona 24.12. klo 14. Esitys on maksuton. Yleisöltä ei kysytä koronapasseja, mutta käytössä ovat maskit ja turvavälit.

Esityksen on ohjannut kirkkoteatteriohjaaja Antti Sevanto. Marian roolissa on Henna Sinisalo ja Joosefin roolissa Roni Poussu.

Esitys kestää puolisen tuntia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut