Hyvinkään jouluikkunakilpailu ratkesi: Paakari Puustin nukketalo hurmasi äänestäjät

Kauppalankadulla sijaitsevan lounaskahvila ja kotileipomo Paakari Puustin näyteikkuna on kuin joulusadusta. Se voitti tämän vuoden Hyvinkään jouluikkunakilpailun. Kilpailussa olivat mukana 18 yrityksen ikkunat, ja kaupunkilaiset antoivat niille yhteensä 457 ääntä. Paakari Puusti sai lähes 18 prosenttia äänistä. Toiseksi tuli Hius & Kauneus Tähtitaivaan ja kolmanneksi Tape Artin ikkuna.

Paakari Puustin ikkunan on somistanut yrittäjä Terhi Vihavaisen ystävä Pirjo Puustinen. Ihailtavina ovat muun muassa Vihavaisen isän tekemät nukenrattaat, joissa istuu Puustisen tyttären nukke. Kaiken keskellä komeilee monikerroksinen nukketalo.

–  Nukketalo on toisen ystäväni tekemä. Siellä on 3D-tulostimella tehtyjä pieniä kakkuja, huonekaluja ja ihmisiä. Talo jää ikkunaan joulun jälkeenkin, ja sitä on tarkoitus sisustaa vuodenaikojen mukaan, Vihavainen kertoo.

Puustinen keräsi koko syksyn kirpputoreilta tavaroita jouluikkunaa varten.

– Somistus on toteutettu pienellä budjetilla ja kierrättäen. Koronan ja pimeän vuodenajan keskellä on ollut piristävää laittaa jouluikkunaa ja käydä katsomassa myös muiden ikkunoita, hän hymyilee.

– Varsinkin lapset ovat pysähtyneet tutkimaan meidän ikkunaa. Iltaisin se on erityisen ihana, kun valot tuovat tunnelmaa, Vihavainen lisää.

Korona-aika on ollut yrittäjälle kovaa.

– Nämä ovat olleet elämäni rankimmat vuodet. Olen kiitollinen todella hyvästä henkilökunnasta ja ihmisistä lähelläni. Hienointa on, etten ole joutunut irtisanomaan ketään, ja että kaikki ovat pysyneet terveinä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut