Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäki ottaa koronapassin käyttöön omissa tiloissaan – On kuitenkin paikkoja, joissa passia ei voi vaatia

Koronapassi tulee käyttöön lauantaista alkaen kaikissa niissä Riihimäen kaupungin toiminnoissa, joissa se on mahdollista.

Passi on rajoitusten sijasta käytössä kaikissa kaupungin järjestämissä yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloja.

Passin ottavat käyttöön esimerkiksi uimahalli, Riksula ja kaupungin museot, kuten Suomen lasimuseo ja taidemuseo sekä vuoden alussa avautuva kaupunginmuseo.

Passi on käytössä myös yleisötilaisuuksissa, kuten kansalaisopiston ja musiikkiopiston joulukonserteissa.

Aluehallintovirasto päätti torstaina ulottaa koronarajoituksia Kanta-Hämeessä asiakas- ja yleisötilojen käyttöön. Tartuntatautilain pykälään 58 d perustuva päätös on voimassa vuoden loppuun.

Aluehallintoviraston päätös on jatkoa 4.12. voimaan tulleisiin määräyksiin, joiden perusteella Riihimäki kielsi sisätiloissa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet. Määräyksen vaihtoehtona järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin.

Koronapassia ei kaupungin tiedotteen mukaan voi ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia.

Passia ei voi ottaa käyttöön esimerkiksi kirjastossa, nuorisopalveluissa, apteekeissa, vähittäiskaupoissa, posteissa, huoltoasemilla tai kirjastoissa.

Poikkeuksena ovat  näissä tiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joissa yli 16-vuotiailta osallistujilta edellytetään koronapassia.  Alle 16-vuotiaiden osallistumista yleisötilaisuuksiin ei muutoinkaan rajoiteta, vaikka järjestäjä edellyttäisi muilta osallistujilta koronapassia.

Tilojen käyttöä koskeva määräys koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei tiedotteen mukaan kuitenkaan estä harrastamista, vaan toimintaa voi jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä.

Toimijat voivat harkita esimerkiksi vanhempien oleskelun rajoittamista lasten harrastustiloissa.

Kaupungin tiloja käyttävät yhdistykset ja seurat päättävät omalta osaltaan koronapassin käyttöönotosta ja huolehtivat terveysturvallisen tilaisuuden järjestämisestä.